Často sa stáva, že je potrebné rozmraziť mäso, a ak na tento účel použijete vodu, mäso sa stane príliš vodnatým. Používanie mikrovlnnej rúry mnohým ľuďom vôbec nevyhovuje, mnohé ženy v domácnosti toto zariadenie zásadne nepoužívajú.
Preto sa s vami chcem podeliť o jednu možnosť, ako rýchlo rozmraziť veľký kus mäsa za krátky čas.
V teplej vode rozpustite polievkovú lyžicu cukru. Teplota vody by mala byť mierne nad izbovou teplotou, aby sa vonkajšie vlákna mäsa nespálili a nezbeleli.
Vyberte mäso z obalu a ponorte ho do tohto roztoku.
Po 10 minútach bude mäso oveľa mäkšie a bude sa dať ľahko nakrájať na menšie kúsky alebo porcie.
Cukor dokonale rozpúšťa kryštáliky ľadu, pomáha zlepšiť chuť mäsa a pomáha urýchliť proces prípravy akéhokoľvek pokrmu.
Rozmrazovanie v osolenej vode je určite rýchlejšie, pretože soľ rýchlo zmení ľad na vodu, ale tento postup je spojený s následkami: vlákna mäsa rýchlo absorbujú soľ a potom je veľmi ťažké sa jej zbaviť.
Preto neexperimentujte so soľou, ale použite cukor alebo si vopred premyslite jedálny lístok, aby ste mohli mäso včas vybrať z mrazničky a riadne ho rozmraziť.