Ako rozmraziť veľký kus mäsa za 10 minút. Bez horúcej vody alebo mikrovlnnej rúry? TAKTO

- Advertisement -

Často sa stáva, že je potrebné rozmraziť mäso, a ak na tento účel použijete vodu, mäso sa stane príliš vodnatým. Používanie mikrovlnnej rúry mnohým ľuďom vôbec nevyhovuje, mnohé ženy v domácnosti toto zariadenie zásadne nepoužívajú.

Preto sa s vami chcem podeliť o jednu možnosť, ako rýchlo rozmraziť veľký kus mäsa za krátky čas.

V teplej vode rozpustite polievkovú lyžicu cukru. Teplota vody by mala byť mierne nad izbovou teplotou, aby sa vonkajšie vlákna mäsa nespálili a nezbeleli.

Vyberte mäso z obalu a ponorte ho do tohto roztoku.

Po 10 minútach bude mäso oveľa mäkšie a bude sa dať ľahko nakrájať na menšie kúsky alebo porcie.

- Advertisement -

Cukor dokonale rozpúšťa kryštáliky ľadu, pomáha zlepšiť chuť mäsa a pomáha urýchliť proces prípravy akéhokoľvek pokrmu.

Rozmrazovanie v osolenej vode je určite rýchlejšie, pretože soľ rýchlo zmení ľad na vodu, ale tento postup je spojený s následkami: vlákna mäsa rýchlo absorbujú soľ a potom je veľmi ťažké sa jej zbaviť.

Preto neexperimentujte so soľou, ale použite cukor alebo si vopred premyslite jedálny lístok, aby ste mohli mäso včas vybrať z mrazničky a riadne ho rozmraziť.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články