Ako rýchlo vychladiť hrnce, aby ste ich mohli bezpečne vložiť do chladničky?

- Advertisement -

Teplo z varenia v kuchyni vie byť niekedy veľmi otravné, najmä ak nás v lete trápia nepríjemne horúčavy.

Uvarené jedlo sa preto potrebuje čim skôr vychladiť, aby sa mohlo dať do chladničky, pretože inak by mohlo skysnúť. Je vám táto situácia povedomá?

Otázka znie: ako polievku schladiť rýchlo a bez zbytočných starostí?

Niektorí ľudia tento krok jednoducho ignorujú a vložia horúci hrniec rovno do chladničky.

Postupom času to zničí nielen vašu chladničku, ale aj samotné jedlo. Existuje oveľa účinnejšia a bezpečnejšia metóda chladenia polievky…

- Advertisement -

Jediné, čo musíte urobiť, je vložiť hrniec s polievkou do väčšej nádoby naplnenej studenou vodou. Môže to byť väčšia panvica či dokonca lavór.

Namiesto ľadu použite chladiaci akumulátor, ktorý môžete skladovať v mrazničke.

 

- Advertisement -

Mimochodom, táto metóda nie je vhodná len pre polievky, ale aj druhé jedlo, prílohy či kompóty.

Aké spôsoby poznáte na rýchle a bezpečné ochladenie pokrmov? Podeľte sa o vaše skúsenosti v komentároch!

Zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články