Teplo z varenia v kuchyni vie byť niekedy veľmi otravné, najmä ak nás v lete trápia nepríjemne horúčavy.
Uvarené jedlo sa preto potrebuje čim skôr vychladiť, aby sa mohlo dať do chladničky, pretože inak by mohlo skysnúť. Je vám táto situácia povedomá?
Otázka znie: ako polievku schladiť rýchlo a bez zbytočných starostí?
Niektorí ľudia tento krok jednoducho ignorujú a vložia horúci hrniec rovno do chladničky.
Postupom času to zničí nielen vašu chladničku, ale aj samotné jedlo. Existuje oveľa účinnejšia a bezpečnejšia metóda chladenia polievky…
Jediné, čo musíte urobiť, je vložiť hrniec s polievkou do väčšej nádoby naplnenej studenou vodou. Môže to byť väčšia panvica či dokonca lavór.
Namiesto ľadu použite chladiaci akumulátor, ktorý môžete skladovať v mrazničke.
Mimochodom, táto metóda nie je vhodná len pre polievky, ale aj druhé jedlo, prílohy či kompóty.
Aké spôsoby poznáte na rýchle a bezpečné ochladenie pokrmov? Podeľte sa o vaše skúsenosti v komentároch!