Keď niečo uvaríte v kuchyni, dom sa naplní príjemnými vôňami. Avšak vôňa vyprážaného jedla môže byť skutočným problémom. Rýchlo sa dostane na domáci nábytok, vlasy, oblečenie a nejaký čas sa ho nebudete vedieť zbaviť.
Čo teda robiť? Ak budete postupovať podľa všetkých odporúčaní, po 5 minútach nebude vo vašom dome žiadny náznak vône po vyprážanej cibuli alebo zápach z pripáleného mäsa. K tomu vám pomôžu 3 bežne dostupné, no účinné produkty.
Ani ten najlepší osviežovač vzduchu úplne nezneutralizuje zápach vyprážaného jedla. Vo väčšine prípadov sa po nastriekaní produktu „aróma“ stane ešte intenzívnejšou. Aby ste tomu zabránili, v prvom rade vetrajte miestnosti. Pred vyprážaním je vhodné otvoriť okná.
Sóda
- Advertisement -
Tento všestranný prášok sa tradične objavuje takmer vo všetkých tipoch na zlepšenie poriadku v domácnosti. Nasypte pár polievkových lyžíc jedlej sódy do pohára alebo hrnčeka a umiestnite ho do blízkosti sporáka. Produkt absorbuje väčšinu zápachu.
Počas varenia položte na vedľajší horák hrniec s vodou a priveďte ju k varu. Potom pridajte niekoľko plátkov citróna a udržiavajte na miernom ohni. Vôňa citrusov sa rozšíri po celej kuchyni. Ak sa vám stalo, že ste pripálili niečo na panvici, dajte do nej 1-2 polievkové lyžice sódy. Malo by to zlepšiť samotné čistenie panvice.
Ocot s korením
- Advertisement -
V tomto prípade do hrnca s vodou pridajte trochu stolového octu, niekoľko bobkových listov, ½ čl škorice a kôru z 1 pomaranča. Zmes povarte asi 5 minút, aby sa z kuchyne odstránili prebytočné pachute.
Ako ukazuje prax, dokonca aj tie najsilnejšie pachy zmiznú takmer okamžite a čo je najdôležitejšie, nevyžaduje si to veľa úsilia.
Aké sú vaše triky na dosiahnutie čerstvého vzduchu po vyprážaní? Podeľte sa o ne v komentároch na Facebooku!