Ako správne skladovať veľké množstvo cibule? Tento nápad strčí do vrecka všetky na svete

- Advertisement -

Cibuľa je súčasťou nekonečného množstva receptov. Preto niet divu, ak si niektorí ľudia robia zásoby tejto skvelej a zdravej suroviny.

Avšak nie každý vie, ako správne skladovať cibuľu, a tak vrece plné tejto zeleniny často „neprežije“ až do polovice zimy.

Ak si ho správne pripravíte, zásob bude dostatok aj do budúcej sezóny. Prečítajte si o užitočných tipoch, ktoré vám pomôžu v tom, aby cibuľa nevyšla na zmar.

red onion on brown wooden tableunsplash

Skladovanie cibule v zime

Problémy totiž začínajú už v polovici jesene, keď vlhkosť v chladných miestnostiach rýchlo stúpa. Najlepšie miesta na skladovanie cibule sú balkón, pivnica alebo podkrovie. Najlepšie je, samozrejme, zvoliť si špajzu. Ale nie každý chce skladovať cibuľu vedľa domácich potrieb.

- Advertisement -

Naše prababičky a pradedovia vedeli všetko o tom, ako sa vyhnúť klíčeniu a hnitiu.

Tu je niekoľko pravidiel, ktoré vám pomôžu vyhnúť sa problémom:

Miestnosť musí byť dobre vetraná a suchá. V zatuchnutom vlhkom vzduchu sa cibuľky rýchlo prebúdzajú a pučia.

Neskladujte cibuľu v jednom vrecku. Presnejšie, nie v jednom obrovskom mechu. Faktom je, že takto sa vetrať určite nebude. Okrem toho sa cibuľa stane vynikajúcim prostredím pre hnilobu.

bunch of onionsunsplash

Chladnička je najhoršie miesto na uskladnenie cibule. Je v nej dosť vlhko a zelenina ľahko absorbuje vlhkosť. Nemusí vyklíčiť, ale stane sa slizkou, bez chuti a príde o väčšinu svojich prospešných látok.

- Advertisement -

Tmavé miesto bude váš spojenec. Pri nedostatku slnečného svetla je menej pravdepodobné, že cibuľa vyklíči.

Do úvahy vezmite aj teplotný režim. Optimálna teplota skladovania je 4 až 10 stupňov. Ak máte nezateplený balkón, je to ideálne.

Teraz už je jasné, prečo sa cibuľa zapletá do vrkočov a vešia na steny. Týmto spôsobom na neotlačia, sú dobre vetrané a ďaleko od vlhkých rohov.

Bez tejto zeleniny je takmer nemožné si predstaviť zemiakové placky, fašírky či obrovské množstvo šalátov. Podeľte sa o tieto tipy s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články