Čo robiť, keď sa na pečive objaví pleseň? Odkrojiť ju alebo chlieb celý vyhodiť?
Pleseň na pečive
Chlieb vydrží zvyčajne niekoľko dní, kým sa na ňom objavia biele či zelené škvrny. Ak spozorujeme na pečive akékoľvek zmeny, nemali by sme ho viac konzumovať. Najmenší náznak plesne signalizuje, že sa baktérie dostali do celého pečiva. Je nutné dodať, že v danom prípade je pre nás toxický.
Pleseň prejde každou vrstvou pečiva a tak odkrojenie plesnivej časti nepomôže.
Ako predĺžiť čerstvosť pečiva? Treba dbať na správne skladovanie.
Chlieb a rožky uzavreté v plastových sáčkoch sa rýchlejšie kazia. Na vine je nedostatočný prísun vzduchu, čo spôsobuje rýchlejšie množenie toxických látok.
Ak chceme tento proces spomaliť, odporúča sa skladovať pečivo na chladnom a temnom mieste, napríklad v drevenom chlebníku.
A ako skladujete pečivo vy?
Zdroj: webniusy.com