Dodnes si pamätám, ako mama a babka najskôr celú noc namáčali hrach a potom ho niekoľko hodín varili. Tento spôsob varenia mi veľmi nevyhovoval, a tak som svoju obľúbenú polievku varila veľmi zriedka. Pani kuchárka mi však poradila metódu, vďaka ktorej uvarím hrášok len za päť minút.
Na prípravu polievky používam celý hrášok, občas polený, nie je v tom rozdiel. Akýkoľvek hrášok varím vždy len päť minút, aj do polievky, aj do kaše.
Recept na prípravu ultra rýchlej hrachovej polievky
Potrebujeme:
- zemiak;
- mrkvu;
- Cibuľu;
- hrach;
- korenie podľa vášho vkusu;
- Prípadne údené mäso.
Postup:
Najskôr si vo vode uvarím zemiaky.
Cibuľu a mrkvu orestujem na panvici.
A teraz je na rade hrášok. Výrobca nie je dôležitý.
Trochu hrášku nasypem do misky mixéra a len rozmixujem.
Hneď ako sú zemiaky uvarené, pridám k nim dusenú zeleninu a údeniny. Poslednou prísadou je hrachovým práškom- zamiešam.
Polievka vám zhustne pred očami. Vo výsledku sa ukáže byť hustá a fantasticky jemná. Už nečakám tri hodiny, kým hrášok zmäkne.
Chuť polievky je úplne rovnaká ako pri namáčaní a dlhom varení hrášku.
Foto postup: