KUCHÁR bije na poplach. Tento malý detail robí vyprážané ryby úplne bez chuti

- Advertisement -

Smaženie rýb sa môže zdať triviálne. Avšak nesprávne použitie soli spôsobí, že mäso bude suché a nechutné. Existuje tiež veľká pravdepodobnosť, že sa jednoducho rozpadne skôr, ako ho položíte na tanier. Vieme, ako sa kulinárskemu nešťastiu vyhnúť.

Solenie je pri vyprážaní rýb kľúčové

Solenie rýb je nevyhnutné. Preto vás nebudeme presviedčať, aby ste sa vzdali pridávania soli. Rozhodujúci je však moment, kedy ju použijeme, a ten ovplyvňuje účinok, ktorý dosiahneme.

Ryba by sa mala osoliť až pred vložením na panvicu. Ak mäso nasolíte skôr, bude uvoľňovať vodu a vyprážanie ho ešte viac vysuší. Čo je ešte dobré si zapamätať?

- Advertisement -

Ryby by sa nemali dlho vyprážať

Na rozdiel od bravčového alebo hovädzieho mäsa sú ryby veľmi jemné. Ak ju vložíte na panvicu a budete ju smažiť príliš dlho, nielenže sa rozpadne, ale stratí aj svoju chuť.

Prečo? Pretože sa z nej opäť uvoľní príliš veľa tekutiny. Smaženie rýb by preto malo byť krátke. Stačia 3 – 4 minúty z každej strany. Zapečená pochúťka sa pripravuje asi o minútu dlhšie. Ale opečená nie je vždy dobrou voľbou.

Kedy by ste mali upustiť od obalovania rýb?

Pri príprave tučných druhov rýb je dobré vynechať krok obaľovania. Pri relatívne chudých rybách môže obalenie v múke, vajíčku a strúhanke len pomôcť udržať šťavnatosť ryby.

- Advertisement -

Ani strúhanka však nepomôže, ak sa ryba vloží do príliš studeného oleja. Mäso sa prilepí na panvicu a obal sa stane mastným a nechutným. Jedlo nezachránia ani sofistikované prílohy.

Čo podávať k vyprážanej rybe?

Keď ste zvládli umenie vyprážania rýb, oplatí sa dozvedieť sa o najchutnejších prílohách k tomuto druhu mäsa. Aj keď sa môže zdať, že je to otázka chuti, niektoré šaláty sa hodia lepšie ako iné.

 

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články