Ak aj vy používate klasický mlynček na mäso, ktorý poznáme už nejaké to desaťročie, určite ste sa už neraz stretli s potrebou brúsenia. V nasledujúcom návode sa môžete presvedčiť o tom, že naostrenie mlynčeka na mäso je hračka.
Bude vám na to stačiť obyčajný brúsny papier…
Opatrne rozoberte mlynček na mäso. Pripravte si všetky časti, ktoré si vyžadujú doostrenie. Budete potrebovať brúsny papier P-320.
Pod brúsny papier umiestnite dosku na krájanie. Brúsny papier by mal priliehať k povrchu a nemal by sa pohybovať. Pripevnite k nemu nôž mlynčeka na mäso a krúživými pohybmi ho vtierajte do papiera až kým nôž nebude svetlejší hladký a ostrý.
Rovnakým spôsobom naostrite „sieťku“ mlynčeka. Keď sú nôž a sieťka pripravené, nezabudnite ich opláchnuť pod tečúcou vodou a vyčistiť čistiacim prostriedkom. Všetko nakoniec osušte uterákom.
Mlynček na mäso je pripravený na použitie. Touto metódou si ľahko nabrúsiť mlynček na mäso aj bez pomoci iných ľudí.
Tipy na starostlivosť o mlynček na mäso
Existuje mýtus, že starý mlynček na mäso prežije viac ako jednu generáciu gazdiniek. V skutočnosti však nič netrvá večne a aj tento „nesmrteľný“ pomocník potrebuje patričnú starostlivosť. Aby vám mlynček na mäso slúžil dlho, po každom použití ho dôkladne očistite od zvyškov mletého mäsa. Opatrne rozoberte na diely, postupujte podľa montážneho návodu.
Domáca metóda brúsenia, nie je o nič menej účinná, ako tá, ktorú vykonávajú odborníci. Prečo teda strácať čas a peniaze navyše?
Zdroj: sovkusom.ru