Naučte sa TIETO TRIKY s alobalom. Ušetrila som vďaka nim peniaze a čas

- Advertisement -

Alobal je v kuchyni užitočný a pomerne často využívaný. Používa sa na pečenie, aj skladovanie potravín, ale dokáže toho oveľa viac píše sa na stranke napadovy.blog

V tomto článku sa dozviete, kde všade ho môžete využiť. 

1. Ak sa vám nechce po varení pravidelne umývať sporák, urobte to takto. Zakryte plochu sporáka s horákmi alobalom a tento trik vám pomôže vyhnúť sa únavnému čisteniu. Mastnota, aj nečistoty ostanú na fólii.

2. Ak jedlo na panvici prihára, neponáhľajte sa s jej vyhodením. Pred každým varením jednoducho pokryte dno panvice alobalom. Jedlo sa vám viac nepripáli a umývanie bude tiež jednoduchšie.

3. Banány udržíte dlhšie čerstvé, keď banánové stonky zabalíte do alobalu a ovocie dáte do chladničky.

- Advertisement -

4. Ak ste upiekli koláč a okraje sú suché, zabaľte ho do alobalu a o niekoľko hodín budú mäkšie.

5. Potrebujete menší plech ako máte? Aj v tomto prípade vám pomôže alobal. Za účelom zmenšenia rozmeru plechu niekoľkokrát preložte alobal do pásu požadovanej šírky a na plechu ním vytvorte nový okraj. Môžete si prispôsobiť aj veľkosť a tvar. 

6. Potrebujete rýchlo vychladiť kompót alebo víno? Zabaľte nádobu do alobalu. Teplota kvapaliny sa vďaka tomu zníži.

7. Alobal poslúži aj ako náhrada škrabky na gril. Vytvorte si z neho guľu a pomocou nej odstráňte nečistoty a mastnotu z roštu. 

8. Nemáte formu na pečenie? Vytvorte si ju z alobalu. Môžete si ju prispôsobiť podľa toho, akú veľkosť alebo tvar potrebujete.

- Advertisement -

9. Alobal vám poslúži aj ako brúsič nožov, či nožníc. 

10. Ak alobal opatrne zviniete, poslúži vám aj ako lievik. Môžete tak jednoducho preliať tekutinu z jednej nádoby do druhej.

11. Keď koláče, pizza alebo chlieb stvrdnú, nakvapkajte na ich povrch niekoľko kvapiek vody, plech prikryte alobalom a vložte do rúry. Budú znovu ako čerstvé.

Tieto jednoduché triky vám uľahčia život a potrebujete len alobal.

Veľa šťastia!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články