Alobal je v kuchyni užitočný a pomerne často využívaný. Používa sa na pečenie, aj skladovanie potravín, ale dokáže toho oveľa viac píše sa na stranke napadovy.blog
V tomto článku sa dozviete, kde všade ho môžete využiť.
1. Ak sa vám nechce po varení pravidelne umývať sporák, urobte to takto. Zakryte plochu sporáka s horákmi alobalom a tento trik vám pomôže vyhnúť sa únavnému čisteniu. Mastnota, aj nečistoty ostanú na fólii.
2. Ak jedlo na panvici prihára, neponáhľajte sa s jej vyhodením. Pred každým varením jednoducho pokryte dno panvice alobalom. Jedlo sa vám viac nepripáli a umývanie bude tiež jednoduchšie.
3. Banány udržíte dlhšie čerstvé, keď banánové stonky zabalíte do alobalu a ovocie dáte do chladničky.
4. Ak ste upiekli koláč a okraje sú suché, zabaľte ho do alobalu a o niekoľko hodín budú mäkšie.
5. Potrebujete menší plech ako máte? Aj v tomto prípade vám pomôže alobal. Za účelom zmenšenia rozmeru plechu niekoľkokrát preložte alobal do pásu požadovanej šírky a na plechu ním vytvorte nový okraj. Môžete si prispôsobiť aj veľkosť a tvar.
6. Potrebujete rýchlo vychladiť kompót alebo víno? Zabaľte nádobu do alobalu. Teplota kvapaliny sa vďaka tomu zníži.
7. Alobal poslúži aj ako náhrada škrabky na gril. Vytvorte si z neho guľu a pomocou nej odstráňte nečistoty a mastnotu z roštu.
8. Nemáte formu na pečenie? Vytvorte si ju z alobalu. Môžete si ju prispôsobiť podľa toho, akú veľkosť alebo tvar potrebujete.
9. Alobal vám poslúži aj ako brúsič nožov, či nožníc.
10. Ak alobal opatrne zviniete, poslúži vám aj ako lievik. Môžete tak jednoducho preliať tekutinu z jednej nádoby do druhej.
11. Keď koláče, pizza alebo chlieb stvrdnú, nakvapkajte na ich povrch niekoľko kvapiek vody, plech prikryte alobalom a vložte do rúry. Budú znovu ako čerstvé.
Tieto jednoduché triky vám uľahčia život a potrebujete len alobal.
Veľa šťastia!