Milujem domáce koláče, najmä torty. A nielen jesť, ale aj piecť. Čoskoro má môj krstný syn narodeniny a požiadal ma, aby som pre neho upiekla výbornú tortu. A pretože chlapec má veľmi rád čokoládu, otázkou je, ako zdobiť tortu.
Často v obchodoch môžete vidieť torty zdobené jemnými a elegantnými ozdobami. Vyzerá to tak vzdušne a krehko. Na prvý pohľad sa zdá, že sa to nedá zopakovať.
Avšak, ak pochopíte technológiu vytvárania takej lahodnej krásy, pochopíte, že zdobenie torty čokoládou je pomerne jednoduché. Môžete použiť akúkoľvek čokoládu – bielu, mliečnu, čiernu, čo je najdôležitejšie, že nemá žiadne ovocie alebo orechy. Dokonca aj najjednoduchšie čokoládové vzory budú vyzerať originálne. Ukážte svoju fantáziu!
Ako ozdobiť tortu čokoládou
Redakcia „radynadzlato.sk!“ pripravila pre vás niekoľko super užitočných tipov od skúseného cukrára, ako ozdobiť tortu doma s čokoládovými vzormi.
Budete potrebovať
- Pergamenový papier
- 1 – 2 plátky čokolády
Najlepšie čokoládové vzory vyzerajú na hladkom povrchu kuchárskeho výrobku. Povrch by mal byť rovný, hladký a najlepšie monochromatický. Za týmto účelom je potrebné dezert poliať buď čiernou alebo bielou glazúrou.
Ak chcete vytvoriť vzory z čokolády, musíte ju rozlámať na kúsky a umiestniť do suchej nádoby, potom ju dať do vodného kúpeľa. Je dôležité dávať pozor, aby sa voda nedostala do misky s čokoládou – inak by mohlo dôjsť k jej prehnutiu. Nádoba by mala byť umiestnená na ohni a príležitostne miešaná. V dôsledku toho by sa mala získať elastická homogénna hmota.
Existuje niekoľko spôsobov, ako zdobiť. Prvá je vhodnejšia pre tých, ktorí sú si istí svojimi umeleckými schopnosťami. Z pergamenového papiera je potrebné vytvoriť malý kornút (taká domáca cukrárska ceruzka).
Potom musíte starostlivo vylievať chladenú kvapalnú čokoládu. Venujte pozornosť: čím tenší otvor v kornútku, tým lepší pramienok čokolády, tým krajší bude otvorené výkresy vyzerajú. Ľahko stlačte roh pergamenu a vytlačte tenký prúd čokolády, začnite maľovať to, čo chcete.
A tí, ktorí nie sú celkom istí svojimi schopnosťami, môžu najskôr použiť kresbu na pergamenový papier a potom jasne pozdĺž línií nakresliť čokoládu na ňom. Potom sa papier s obrázkom umiestni do chladničky tak, aby čokoláda stuhla.
Potom opatrne použite tenký nôž na odstránenie obrazu z pergamenového papiera a opatrne ho umiestnite na povrch torty.
Ďalším efektívnym trikom môže byť zdobenie torty šablónami. Môžete napríklad použiť špeciálne čipkované obrúsky. Položte jednu z týchto obrúskov na reznú dosku, zvrchu ju narežte pauzovacím papierom a starostlivo zopakujte vzor, použite napríklad bielu čokoládu.
Umiestnite hotovú výzdobu do chladničky, kým sa ochladí. A potom ho odstráňte z pauzovacieho papiera tenkým nožom. Môžete umiestniť takú nádhernú výzdobu na okraj torty alebo na jej povrch. Všetko závisí od letu vašej fantázie.
A táto metóda je moja obľúbená. Nie je to veľmi jednoduché, ale vyzerá to originálne a krásne. Upozorňujeme, že pre tento trik budete potrebovať zelené listy. A je lepšie ich natrhať čo najďalej od cesty.
Najprv musíte roztopiť čokoládu vo vodnom kúpeli. Pomocou štetca naneste roztavenú čokoládu na čisté a suché listy. V lete sú perfektné listy ruže, sú husté a reliéfne.
Čokoládový polotovar by sa mal dať na jednu hodinu do chladničky a potom jemne odstrániť listy.
A najjednoduchšia verzia dekorácie je čokoládová pavučina. A môžete sa pokúsiť vyrobiť z bielej čokolády na čiernu glazúru a naopak. Ak chcete začať, torta by mala byť pokrytá čokoládovou polevou. Z pergamenového kornútku vytlačte krúžky čokolády inej farby. Je žiaduce, aby boli v rovnakej vzdialenosti od seba. A na vytvorenie samotnej pavučiny jednoducho držte špičku alebo špajľu od stredu k okrajom koláča na niekoľkých miestach. Ako sa vám páči výsledok? Podľa môjho názoru je to skvelé!
Tiež odporúčam vidieť malý výber ozdôb pre torty. Sú to vzory a postavy z čokolády pre inšpiráciu.
- S technológiou zdobenia tejto torty sa môžete zoznámiť kliknutím na odkaz. Takýto čokoládový dekor pre tortu nie je horší ako ten na obrázku.
- Úžasná nádhera!
- Dokonalý spôsob zdobenia torty čokoládovými lístkami. Teraz viete, ako sa to dá urobiť.
- Jednoducho čarovný spôsob.
- Ešte jeden variant zdobenia čokoládovými lístkami. Veľmi sa mi páči kombinácia rôznych druhov čokolády.
Rada redakcie
Dávajte pozor: ak pracujete s bielou čokoládou, mali by ste byť veľmi opatrní a presní. Ak sa prehrieva, v ňom tvoria zrná. Preto by biela čokoláda mala byť roztavená iba vo vodnom kúpeli a to len do polovice. A potom ho nevyhnutne odstráňte z ohňa a neustále miešajte, aby ste dosiahli rovnomerný roztavený stav.
Možno ste sa inšpirovali týmito príkladmi a zajtra sa rozmaznáte so svojimi blízkymi a priateľmi s niečím milým. Som si istá, že budete chcieť zdobiť tortu s čokoládovými vzorkami. Len si predstavte radosť z domácich a hostí!
A nezabudnite zdieľať tieto užitočné nápady so svojimi priateľkami, budú vám vďačné.
zdroj:.