Sú ľudia, ktorí si bez cesnaku nevedia predstaviť takmer žiaden pokrm. Dodáva špeciálnu chuť rôznym mäsovým jedlám, predjedlám, omáčkam ale aj prílohám. Dokonca aj v prípade, že ho dáte na panvicu, dodá oleju alebo maslu nádhernú nôtu, ktorá následne ochutí akúkoľvek ingredienciu pripravovaného jedla.
Profesionálni šéfkuchári vedia, že pre lepší výsledok, kedy cesnak vypustí svoje arómy a šťavu, je lepšie ho strúhať najemno.
Tento proces je pomerne dosť komplikovaný, hlavne ak máte dlhé nechty, no aj bez nich to nie je prechádzka ružovou záhradou. Ak chcete, aby ste si na strúhadle nastrúhali cesnak bez akýchkoľvek strát, môžete na to využiť zaujímavý zlepšovák: obaľte si strúhadlo potravinárskou fóliou alebo na neho navlečte obyčajný celofánový sáčok.
Týmto spôsobom si nielen že ochránite manikúru, ale aj získate tie kúsky cesnaku, ktoré zvyčajne ostanú na strúhadle. Bonusom navyše je ušetrenie času, ktorý by ste strávili umývaním strúhadla.
Ako rýchlo očistíte cesnak?
Odstráňte z cesnaku tvrdé časti, potom ho rozdeľte na strúčiky vložte ich do hrnca alebo misky. Prikryte ho a dôkladne ním traste 30-60 sekúnd. A je to, teraz už môžete variť vaše obľúbené pokrmy bez toho, aby ste strácali čas čistením cesnaku od šupiek.
Ako sa zbaviť vône cesnaku?
Esenciálne oleje nachádzajúce sa v cesnaku sú často absorbované do kože rúk, čo na nich následne zanecháva pretrvávajúci nepríjemný zápach. Nemajte obavy, pretože aj tomuto problému možno zabrániť. Ešte predtým, ako sa rozhodnete cesnak nastrúhať, potrite si ruky predmetom z nehrdzavejúcej ocele pod studenou tečúcou vodou.
Môžete tiež použiť o niečo staromódnejší spôsob: umyte si ruky mydlom a opláchnite ich teplou vodou.
Podeľte sa o tieto zaujímavé tipy aj s vašimi priateľmi na Facebooku!