Jednoznačne také, ktoré má obsah tuku minimálne 82%.
Ak je toto percento nižšie, pokračujte ďalej v hľadaní. Ako môže správna voľba masla výrazne zlepšiť kvalitu vášho života a zdravia?
Ako si vybrať správne maslo
Kvalitný výrobok má množstvo cenných vlastností a má priaznivý vplyv na organizmus. Medzi pozitívne účinky patrí komplex vitamínov skupiny A, D, E, K a C, ako aj vysoký obsah vápnika.
Vďaka tomu má konzumácia masla nejednu výhodu. Prečítajte si tie najdôležitejšie:
- pravidelná konzumácia masla zlepšuje stav vlasov, pokožky a nechtov
- jedna čajová lyžička masla v raňajkovej kaši zvyšuje efektivitu a dobíja energiu na celý deň
- aktivuje mozog
- selén, kyselina olejová a linolová zvyšujú imunitu
- zlepšuje metabolické procesy
Aby ste získali všetky tieto bonusy, musíte si vybrať správne maslo. Nepozerajte sa na cenovku s lepšou cenou.
Tradičné maslo – 82%, sa pripravuje výlučne zo smotany
Ostatné druhy masiel sú buď vyrobené z kyslej smotany (teda s prídavkom štartovacích kultúr), alebo aj z rastlinných tukov.
Práve transmastné kyseliny a ich náhrady spôsobujú problémy s kardiovaskulárnym systémom. Neustále vedú k tvorbe krvných zrazenín a zhoršenému metabolizmu. Nízkotučné masla sa falšujú oveľa ľahšie, zatiaľ čo čisté tradičné nie.
Zaujímavosť: najprospešnejšie maslo je tzv. ghí maslo. V Indii hrá kľúčovú úlohu v ľudovom liečiteľstve! Percento tuku je takmer 99%, vďaka tomu, že je roztopené. To znamená, že neobsahuje srvátku, teda škodlivý cholesterol a laktózu.
Zdroj: mirhitrostey.com