- Advertisement -
Tu je recept na masť, o ktorom takmer nikto nevie. Ukázalo sa, že je neuveriteľne chutné a voňavé.
Táto chuťovka ozdobí slávnostný stôl a je vhodná aj na rýchle občerstvenie. Zvlášť dobre chutí s plátkom čierneho chleba a nakladanou uhorkou alebo paradajkou.
Zloženie: 1:
- Slanina;
- Cibuľa 1 ks
- cesnak 4 strúčiky;
- Čistená voda 1 l;
- Soľ 1 pohár;
- bobkový list 4 ks
- zrnká čierneho korenia;
- Mleté čierne korenie.
Spôsob prípravy:
- Advertisement -
- Slaninu vložíme do nádoby na marinovanie.
- Zmiešajte vodu, soľ, bobkový list, zrnká korenia a olúpanú cibuľu a priveďte do varu.
- Slaninu zalejeme horúcim nálevom, zaťažíme a necháme v teple 3 dni.
- Marinovanú slaninu vyberte z nálevu, osušte a potrite mletým čiernym korením a cesnakom pretlačeným cez lis.
- Uložte ju do mrazničky na uskladnenie.
Vychutnajte si jedlo!
- Advertisement -