Väčšina ľudí používa strúhadlo na zeleninu nesprávne. Správny spôsob šetrí čas

- Advertisement -

Viete, ako nastrúhať zeleninu, aby bol celý proces jednoduchší? Určite vás tento patent šokuje a už nikdy nebudete používať strúhadlo na zeleninu tradičným spôsobom.

Zvyčajne sa mrkva alebo zemiaky strúhajú jedným spôsobom. Úlomky zeleniny sa zo strúhadla odštiepia a nakoniec dopadnú na kuchynskú linku alebo podlahu.

A nakoniec je nevyhnutné vybrať rukou všetky zvyšky zeleniny, ktoré zostali na sieťke alebo nevypadli z vnútra strúhadla.

To môže byť veľmi nepríjemné, najmä ak máte veľa produktov, ktoré treba spracovať.

Ako si teda môžete uľahčiť prípravu jedla?

- Advertisement -

Ako správne položiť strúhadlo?

Pri strúhaní určitého výrobku sa zvyčajne oprieme jedným okrajom strúhadla o dosku a mierne ho nakloníme.

Ide o to, že v tomto prípade má zelenina alebo ovocie slušne pristáť na tanieri. To sa však celkom nedeje. Preto nabudúce upravte polohu strúhadla.

Položte ho úplne rovno na tanier alebo iný povrch a až potom začnite strúhať jablko alebo uhorku. Vďaka tomuto šikovnému umiestneniu sa strúhaný produkt zhromažďuje vo vnútri strúhadla a neskôr ho môžete ľahko preniesť do misy.

Naučte sa ďalšie kulinárske triky

1. Do obalu alebo nádoby, kde skladujete múku alebo ryžu, vložte bobkový list. Potom  sa potravinové mole a iní škodcovia budú držať ďalej  od kuchynských skriniek.

2. Káva stratila arómu? Vložte kocku tmavej čokolády do plechovky alebo téglika  a balenie neotvárajte dva dni.

- Advertisement -

3. Chlieb vydrží dlhšie čerstvý, ak  do chlebníka vložíte surové jablko.

4. Kváskové cesto zostane dlhšie čerstvé a nadýchané, ak namiesto mlieka pridáte kefír.

5. Ak chcete, aby  kúsok koláča vydržal dlhšie čerstvý , prilepte naň kúsky pšeničného chleba.

6. Olej alebo iný tuk nebude špliechať do strán, ak do panvice dáte štipku soli.

- Advertisement -

7. Po pridaní trochy mlieka do praženice získajú nadýchanú konzistenciu.

8. Presolená polievka sa dá zachrániť . Do hrnca dáme polovicu surového zemiaka  a pár minút ho varíme. Zelenina absorbuje soľ.

9. Ryža zostane sypká a nezlepí sa, ak do vody počas varenia pridáte lyžicu citrónovej šťavy.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články