Tieto koláčiky budú zdobiť váš stôl v bežný či v slávnostný deň. Zachovávajú si čerstvosť naozaj dlho, ak ich samozrejme nezjete všetky naraz.
Čo budeme potrebovať?
Cesto:
- 45 dkg múky
- 10 dkg margarínu
- 2 vajcia
- 2 lyžice medu
- 20 dkg cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
Plnka:
- 2 lyžice hrubej múky
- 20 dkg masla
- 4 poháre mlieka
- 1 balenie vanilínového cukru
- práškový cukor
Poleva:
- tmavá čokoláca
- tuk
Postup:
Všetky suroviny na cesto okrem múky umiestnime do malého hrnca a miešame na malom plameni až kým sa cukor nerozpustí. Dávame pozor aby nám zmes neprihorela.
Potom stiahneme z ohňa, zamiešame múku a vyhnetieme cesto. Necháme postáť 2 hodiny a potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom 3 cm. Pečieme ich v rúre na teplote 180 -200 stupňov okolo 7 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Plnku si pripravíme zmiešaním múky, vanilínového cukru a mlieka. Masu varíme až kým nezhustne. Necháme ju následne vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame vychladnutú masu. plnkou zlepujeme kolieska.
Z čokolády a tuku si pripravíme polevu, do ktorej namáčame zlepené koláčiky. Boky koláčikov môžeme posypať posekanými orechmi.
Zdroj: krysiagotuje.pl