Ak máte radi cesnak a hľadáte rýchly recept na kuracie mäso, práve ste ho našli. Jednoduchá chuť, ktorá ulahodí vašim chuťovým pohárikom!
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
1 veľkú cibuľu
30 ml oleja
5 strúčikov cesnaku
1 PL červenej papriky
čerstvú nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti
1 pohár vody
soľ podľa chuti
voliteľné: trocha tymianu alebo bazalky
Postup:
Kuracie mäso si nakrájajte na stredne veľké kocky.
Pripravte si vhodnú panvicu a nalejte na ňu rastlinný olej. Zohrejte a následne vložte kuracie kúsky.
Osoľte ich a opekajte asi 2 – 3 minúty. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania restujte ďalšie 3 – 4 minúty.
Posypte červenou mletou paprikou, pridajte prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a zalejte vodou.
Varte pod pokrievkou na miernom ohni, kým sa šťava asi z 1/2 nezredukuje – bude to trvať asi 25 – 30 minút.
TIP: Ak chcete mať hustejšiu šťavu, použite pred dovarením trochu kukuričného škrobu, ktorý rozpustite v studenej vode a nalejte k mäsu.
Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, posypte tymianom a inými bylinkami podľa chuti. Povarte ešte pár minút a odstavte zo sporáka.
Po uplynutí tejto doby by malo byť mäsko pripravené a môžete ho servírovať s obľúbenou prílohou podľa chuti.
Nezabudnite posypať nasekanou petržlenovou vňaťkou.
Prajeme dobrú chuť!