Keď máme doma kuracie mäsko, ROBÍM TENTO RECEPT. Lepšie urobené mäsko som asi nemala

- Advertisement -

Ak máte radi cesnak a hľadáte rýchly recept na kuracie mäso, práve ste ho našli. Jednoduchá chuť, ktorá ulahodí vašim chuťovým pohárikom!

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 veľkú cibuľu

30 ml oleja

5 strúčikov cesnaku

- Advertisement -

1 PL červenej papriky

čerstvú nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti

1 pohár vody

soľ podľa chuti

voliteľné: trocha tymianu alebo bazalky

- Advertisement -

Postup:

Kuracie mäso si nakrájajte na stredne veľké kocky.

Pripravte si vhodnú panvicu a nalejte na ňu rastlinný olej. Zohrejte a následne vložte kuracie kúsky. 

Osoľte ich a opekajte asi 2 – 3 minúty. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania restujte ďalšie 3 – 4 minúty. 

Posypte červenou mletou paprikou, pridajte prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a zalejte vodou. 

- Advertisement -

Varte pod pokrievkou na miernom ohni, kým sa šťava asi z 1/2 nezredukuje – bude to trvať asi 25 – 30 minút. 

TIP: Ak chcete mať hustejšiu šťavu, použite pred dovarením trochu kukuričného škrobu, ktorý rozpustite v studenej vode a nalejte k mäsu. 

Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, posypte tymianom a inými bylinkami podľa chuti. Povarte ešte pár minút a odstavte zo sporáka. 

Po uplynutí tejto doby by malo byť mäsko pripravené a môžete ho servírovať s obľúbenou prílohou podľa chuti. 

Nezabudnite posypať nasekanou petržlenovou vňaťkou.

Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články