Piškóty sú základom do mnohých, aj tých najdrahších dezertov. Ponúkame vám vynikajúci recept na tzv. zasneženú chatu.
Na prípravu potrebujete:
- 30 ks dlhých piškót
- 100 g čerešňového džemu, prípadne iného s kyslastou chuťou
- 200 ml vody
Krém:
- 400 g jemného tvarohu
- 300 g smotany
- 6 pl práškového cukru
- 4 čl vanilkového cukru
- 120 g masla
Postup
Mäkké maslo zmiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.
Zmiešajte si tvaroh so smotanou a vyšľahajte.
V jednej miske si zmiešajte rozšľahané maslo a tvarohovú zmes – šľahajte, kým nezískate nadýchanú konzistenciu.
Džem zmiešajte s vodou, premiešajte a preceďte.
Piškóty ponárajte do vzniknutej čerešňovej šťavy a ukladajte ich do vrstiev, najskôr ich potrite džemom a na vrch aplikujte pripravený krém.
Vyformujte si takúto chatu a celý dezert môžete dozdobiť nastrúhanou horkou čokoládou. Vložte ho do chladničky aspoň na jednu hodinu, aby dôkladne stuhol a môžete servírovať!
Tip: Čerešne môžete nahradiť ríbezľami či brusnicami. Môžete tiež zvoliť čerstvé čerstvé alebo mrazené bobuľovité ovocie, varené v cukre a precedené. Pridajte alkohol podľa potreby, môžete to urobiť aj bez neho.
Zdroj: youtube.com