Pripravte si chutný džem, ktorý je možné skladovať aj mimo chladničky či pivnice si pripravíte za 5 minúť, vďaka čomu nepríde o svoje užitočné látky.
Čo na to potrebujete?
- 1 kg bobuľovitého ovocia – voliteľné
- 1 kg cukru
- 4 pl citrónovej šťavy
Postup
Ovocie umyte a zbavte kôstok, ak existujú.
Vložte ho do hrnca a posypte cukrom. Dajte to do chladničky na 12 hodín, aby ovocie pustilo šťavu.
Po uplynutí času položte hrniec na sporák a priveďte k varu. Nezabudnite pravidelne miešať. Keď začne zmes vrieť, pridajte citrónovú šťavu a varte ešte 5 minút.
Uvarený džem nalejte do sterilizovaných nádob a zatvorte ich viečkami. Následne ich pretočte dnom nahor a nechajte vychladnúť zabalené v utierke.