Toto sú najjednoduchšie MUFFINKY, aké som kedy robila. A aké sú krásne zvnútra aj zvonku

- Advertisement -

Najjednoduchšie koláčiky, aké som kedy robila

Zebra cupcakes s kefírom sú nielen chutné, ale aj vizuálne atraktívne. Tieto koláčiky s originálnym vzhľadom sú ideálne pre deti aj dospelých. Pripravujú sa jednoducho a rýchlo, s minimom ingrediencií.

Prečo vyskúšať zebra cupcakes?

Zebra cupcakes sú skvelou alternatívou k tradičným cupcakes. Ich jedinečnosť spočíva v kontraste dvoch farieb cesta, ktoré vzniká pridaním kakaového prášku. Pečú sa v silikónových formách, čo zabezpečuje jednoduché vyberanie a pohodlnú prípravu.

Ak chcete dosiahnuť efektné vrstvenie, striedavo nalievajte biele a kakaové cesto po malých častiach. Každý upečený koláčik bude mať unikátny vzor, čo z neho robí hravú pochútu pre deti.

- Advertisement -

Ingrediencie:

  • Múka – 250 g
  • Maslo – 100 g
  • Cukor – 150 g
  • Kefír – 200 ml
  • Kuracie vajcia – 2 ks
  • Kakaový prášok – 2 PL
  • Prášok do pečiva – 2 lyžičky

Postup:

Príprava masla a cukru

Maslo vyberte z chladničky, aby zmeklo. Vidličkou ho roztlačte a zmiešajte s cukrom.

Dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

Pridanie vajec a kefíru

- Advertisement -

Postupne zašľahajte vajcia a premiešajte.

Pridajte kefír izbovej teploty.

Spojenie suchých ingrediencií

Preosejte múku cez sito a zmiešajte ju s práškom do pečiva.

- Advertisement -

Po malých častiach pridávajte do cesta, aby ste dosiahli konzistenciu hustej kyslej smotany.

Vyšľahajte mixérom, aby v ceste neboli hrudky.

Príprava dvojfarebného cesta

Rozdeľte cesto na dve rovnaké časti.

Do jednej polovice pridajte kakaový prášok a premiešajte.

Ak je tmavé cesto príliš husté, pridajte 1 PL kefíru.

Plnenie foriem a pečenie

Pripravte si silikónové formy, ktoré netreba mastiť.

Striedavo vrstvite biele a hnedé cesto (približne do polovice formy).

Pečie sa v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút.

Počas pečenia rúru neotvárajte, aby sa muffiny nepotopili.

Podávanie

Hotové muffiny nechajte vychladnúť a podávajte.

Každý koláčik má unikátny vzor, čo robí z každej ochutnávky prekvapenie.

Dobrú chuť!

Zdroj: 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články