Tento jednoduchý koláč dokáže spríjemniť bežný deň ale aj výnimočné udalosti.
Ingrediencie (na plech s rozmermi 18x24cm) :
Cesto:
2 vajcia
100 g cukru
100 ml mlieka
200 g múky
1/2 balenia vanilínového cukru
1 lyžička prášku na pečenie
2 neveľké jablká
Krém:
1 vajce
50 g cukru
250 ml mlieka
15 g zemiakového škrobu
1/2 balenia vanilínového cukru
Postup:
Pred prípravou cesta vyber z chladničky mlieko a vajcia aby sa ohriali na izbovú teplotu.
Začneme prípravou krému. V hrnci vymiešame vajce, cukor, škrob, mlieko a vanilínový cukor. Varíme na malom ohni až do zhustnutia. Hotový pudingový krém prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Prípravu cesta začneme vyšľahaním vajec s cukrom a vanilínovým cukrom. Preosejeme múku a vymiešame ju s práškom na pečenie a napokon aj so zmiešanými vajciami a cukrom. Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ich do cesta, ktoré následne vylejeme na plech. Z predpripraveného krému robíme na koláči mriežku.
Pečieme okolo pol hodiny na 180 stupňoch.
Dobrú chuť!
Zdroj: kulinarnababcia.pl