Včera som ich robila synove narodeniny. Sú vhodné na všetky slávnostné príležitosti, ak chceš prekvapiť svojich blízkych, pusti sa do toho.
Zľava – Slaninové kuracie prsia
- 1 kg na kocky nakrájaných kuracích pŕs
- 15 dkg strúhaného syra
- soľ
- čierne mleté korenie
- troška nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate
- 3pl múky
- 450 g kyslej smotany
- 2 celé vajíčka
- trošku masla na vymastenie formy
Zľava: Všetky suroviny zmiešame, vymastíme formu srnčí chrbát (2 ks), vyložíme slaninou tak aby po krajoch prevísala, naplníme plnkou a prekryjeme natenko nakrájanou slaninou. Formu položíme na plech lebo môže pretekať. Pečieme 40 minút na 180°C. Prebytočnú šťavu zlejeme. Po upečení vyklopíme na plech a upečieme aj z druhej strany. Po vychladnutí nakrájame.
Stredný: Pripravíme si 1 kg francúzskeho šalátu, Do 1,5 dl vody pridáme polievkovú kocku a trošku želatíny, prevaríme, trošku necháme chladnúť a zmiešame so šalátom. Dve formy srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a plátkami šunky, naleje polovicu šalátu, položíme 4-5 uvarených vajíčok a zalejeme zvyšným šalátom. Prekryjeme šunkou a zabalíme do fólie. Necháme cez noc v chladničke.
Pravý: Namiešame si fašírku podľa chuti, do stredu položíme uvarené vajíčka a upečieme. Príjemné pečenie vám prajem!