Ovocné rezy sú pripravované v rôznych variantoch a môžu byť ľahké, hutné alebo vláčne vždy podľa toho, aký pomer cestové, krémové a ovocné časti je aplikovaný.
Rezy z banánov ponúkajú široké spektrum možností najmä vzhľadom na špecifickému tvaru tohto exotického ovocia. Tento dezert tiež skvele vyzerá, ako teda na neho?
Potrebujeme:
200 ml mlieka
100 ml cukru kryštál
200 ml oleja
3 vajcia
500 ml hladkej múky
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
maslo na vymastenie formy
Krém:
60 ml hladkej múky
60 ml škrobu
1 balíček vanilkového cukru
150 ml cukru kryštál
1 balíček sušenej smotany na šľahanie
800 ml mlieka
3 žĺtky
štipka soli
Poleva:
200 ml smotany na šľahanie
200 gramov horúcej čokolády
50 ml mlieka
sekané orechy na ozdobu
A samozrejme čerstvé olúpané banány.
Postup:
Nachystajte si hranatý plech a vymažte ho maslom.
Cesto pripravíme tak, že najskôr zmiešame mlieko, cukor a olej odmerané na korpus.
Akonáhle je zmes hladká, pridáme preosiatu múku a ostatné ingrediencie a vymiešame riedke cesto, ktoré následne vylejeme a rozprestrieme na vymastený plech.
Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 180 ° C, kým korpus nezozlátne. Či je úplne upečený, vyskúšame špajľou.
Potom ho z rúry vyberieme a necháme vychladnúť.
Krém sa pripravuje tak, že zmiešame všetky pripravené ingrediencie s výnimkou práškovej smotany na šľahanie a na platničke potom zmes za stáleho miešania zahrievame do hladkého hustého pudingu.
Do vzniknutého pudingu zašľaháme práškovú smotanu a rozprestrieme ho rovnomerne na korpus.
Na krém poukladáme olúpané banány a pripravíme polevu.
Do misky si pripravíme nalámanú čokoládu.
Smotanu na šľahanie ohrejeme a nalejeme na pripravenú čokoládu, aby sme ju roztopila. Za stáleho miešania pridáme mlieko a spracujeme na homogénnu zmes. Následne pridáme nasekané orechy.
Polevou prelejeme krém a banány tak, aby bola celá plocha dezertu pokrytá.
Dezert potom môžeme nechať stuhnúť na vzduchu alebo v chladničke.
Podávame nakrájané na kocky alebo obdĺžničky.