Famózne a návykové dvojfarebné rezy s neodolateľnou chuťou a jednoduchou prípravou!

- Advertisement -

Vdnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

Potrebujeme:

CESTO:

4 bielky
6 lyžíc cukru
4 lyžice studenej vody
5 lyžíc hladkej múky
3 lyžice kakaa

- Advertisement -

ŽLTÝ KRÉM:

1 vanilkový pudingový vrecúško
250 ml mlieka
4 žĺtky
150 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
250 g masla

BIELY KRÉM:

4 bielky
12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
šťava z 1/2 citróna
roztopená tabuľka čokolády na polevu

POSTUP:

Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.

- Advertisement -

Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.

Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.

Želáme Vám dobrú chuť

Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.

Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň

- Advertisement -

Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľaháme.

Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodné cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť.

Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert. Hezky uhlaďte.

zdrojegyszerugyorsreceptek

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články