Vdnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.
Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.
Potrebujeme:
CESTO:
4 bielky
6 lyžíc cukru
4 lyžice studenej vody
5 lyžíc hladkej múky
3 lyžice kakaa
ŽLTÝ KRÉM:
1 vanilkový pudingový vrecúško
250 ml mlieka
4 žĺtky
150 g cukru
3 sáčky vanilkového cukru
250 g masla
BIELY KRÉM:
4 bielky
12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
šťava z 1/2 citróna
roztopená tabuľka čokolády na polevu
POSTUP:
Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.
Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.
Želáme Vám dobrú chuť
Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.
Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň
Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľaháme.
Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodné cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť.
Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert. Hezky uhlaďte.