5 receptov na koláče plné chuti a vôní. TOTO SI ZAMILOVALI VŠETCI SUSEDIA

- Advertisement -

Jablkový koláč s pudingom 

  • 480 g polohrubej múky
  • 250 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 180 g cukru
  • 2 pl smotany
  • 1 balenie prášku do pečiva

Na plnku

  • 600 ml mlieka
  • 2 balíky pudingu
  • 1 kg jabĺk

Postup

Vymieste si cesto z ingrediencií, rozdeľte ho na 2 časti a vložte na 2 hodiny do chladničky.

Jablká olúpte a nakrájajte na plátky.

- Advertisement -

Uvarte si puding.

Časť cesta dajte do formy vystlanej papierom na pečenie, na vrch naukladajte plátky jabĺk, vylejte puding a potrite aj druhú časť cesta potrite. Pečte 1 hodinu na 180 stupňoch.

 

Kokosový dezert

  • 4 žĺtky
  • 240 g múky
  • 1 čl jedlej sódy
  • 3 pl kakaa
  • 2 pl smotany

Na prípravu stredného korpusu potrebujete

- Advertisement -
  • 180 g cukru
  • 4 bielka
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 1 pl múky

Na prípravu krému

  • 500 g smotany
  • 180 g cukru

Postup

Žĺtky vyšľahajte s cukrom, zalejte kyslou smotanou a pridajte sódu.

Múku zmiešajte s kakaom a preosejte, pridajte ju k predošlej zmesi a doplňte aj ďalšie prísady. Vypracujte cesto.

Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a dajte do nej polovicu cesta. Pečte na 180 stupňoch do mäkka. Pripravte si druhý korpus.

- Advertisement -

Zmiešajte bielka s cukrom a dobre ich prešľahajte, potom primiešajte kokos a preosiatu múku. Vložte to do rúry a počkajte, kým korpus trochu nevyschne.

Na krém si vyšľahajte kyslú smotanu s cukrom.

Tip: Je lepšie zvoliť práškový cukor – krém bude nadýchanejší a jemnejší.

Vyformujte si koláč – korpusy potrite pripraveným krémom.

 

Kanadský koláč

  • 200 g cukru
  • 5 žĺtkov
  • 125 g kyslej smotany
  • 1 pl prášku do pečiva
  • 600 g múky
  • 300 g margarínu

1. Bielková vrstva:

  • 5 bielkov
  • 90 g cukru
  • 2 pl kakaa
  • 100 g nasekaných orechov

2. bielková vrstva

  • 4 bielka
  • 90 g cukru
  • Nasekané orechy

Na prvý krém

  • 4 žĺtka
  • 180 g cukru
  • 125 ml kávy
  • 400 g masla

Na druhý krém

  • ½ konzervy kondenzovaného mlieka
  • 400 g masla

Postup

Cukor zmiešajte so žĺtkami.

Spojte kyslú smotanu s práškom do pečiva a zmiešajte ju so žĺtkovou zmesou.

Múku preosejte a zmiešajte ju s margarínom.

Túto zmes následne zmiešajte so smotanovo-žĺtkovou zmesou a vypracujte cesto.

Cesto rozdeľte na 3 časti – jednu časť použite na upečenie jedného korpusu.

Druhú časť cesta dajte do formy, potrite ho ľubovoľným džemom, na vrch dajte vyšľahanú hmotu (5 bielkov, 90g cukru, 2 pl kakaa a nasekané orechy).

Tretiu časť cesta tiež vymastite takouto bielkovou zmesou.

Všetky korpusy pečte asi hodinu na 180 stupňoch.

Na krém si zmiešajte všetky ingrediencie a povarte ich na miernom ohni, nechajte vychladnúť.

Zmäknuté maslo rozšľahajte a zmiešajte so smotanou – vyšľahajte do nadýchaného stavu.

Druhý krém tiež vyšľaháme s kondenzovaným mliekom a maslom.

Vyformujte koláč, ktorý spojíte pripravenými krémami v ľubovoľnom poradí. Hotový dezert vložte na niekoľko hodín do chladničky.

 

Makovo-kokosový koláč

  • 270 g maku
  • 360 g cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čl prášku do pečiva
  • vanilkový cukor podľa chuti

Na prípravu kokosovej zmesi potrebujete

  • 8 pl cukru
  • 6 bielkov
  • 100 g strúhaného kokosu

Postup

Cesto vymieste si cesto z ingrediencií a rozdeľte ho na 3 časti, jednu zmiešajte s pár lyžicami kakaa.

Mak naparte a zmiešajte s cukrom. Pridajte prášok do pečiva, vajcia, vanilku a premiešajte.

Na kokosovú vrstvu vyšľahajte bielky s cukrom, pridajte strúhaný kokos a premiešajte.

Plech prikryte papierom na pečenie, rozložte 1 vrstvu cesta, na vrch dajte makovú zmes. Na to položte ďalšiu časť cesta, kokosovú zmes, čerešne alebo višne (voliteľné) a poslednú časť cesta.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte 1 hodinu.

Mandľovo-čokoládový koláč

  • 3 vajcia
  • 200 g cukru
  • 200 g smotany
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 pl kakaa
  • Vanilka
  • 130 g maku

Na snehové pusinky potrebujete

  • 3 bielka
  • 180 g cukru
  • 1 pl škrobu

Na krém

  • 300 g masla
  • 250 g kondenzovaného mlieka
  • Pomleté mandle
  • 200 g sušených marhúľ – nakrájané na menšie kúsky

Na čokoládovú polevu

  • 100 g čokolády
  • 2 pl mlieka
  • 2 pl cukru
  • 2 pl masla

Postup

Všetky ingrediencie na piškót zmiešajte a dajte piecť na 180 stupňov asi 10 minút. Nechajte ho vychladnúť.

Zrežte hornú časť, vyberte celý stred a nechajte spodnú časť a bočné strany. Vyrezané cesto nakrájajte na kúsky a zmiešajte s čokoládovou polevou. Naplňte tým koláč, zakryte fóliou a dajte do chladničky na 30-40 minút.

Vyšľahajte bielka s cukrom do hustej peny, pridajte škrob a premiešajte. Túto zmes premiestnite na plech a pečte 1 hodinu na 150 stupňoch.

Na krém si vyšľahajte zmäknuté maslo. Zmiešajte ho s kondenzovaným mliekom a vyšľahajte do hladka, pridajte aj zvyšné ingrediencie.

Vyformujte koláč: naukladajte pusinky na upečené cesto, všetko potrite krémom a ozdobte  čokoládou.

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články