Tento recept patrí medzi naše najobľúbenejšie a ďakujeme zaňo pani Danici. Určite si ho skúste doma aj vy a neoľutujete.
- kuracie prsia, 500 g;
- kefír alebo kyslá smotana, 300 ml;
- bazalka, korenie;
- cesnak podľa chuti;
- biela kapusta, 700 g;
- syr, 50 g.
Proces varenia
Mäso umyjeme a osušíme papierovými utierkami
Po celom mäse robíme rezne – to umožní jeho dobré marinovanie.
Kefír trochu zahrejeme a rozpustíme korenie, soľ, korenie, pretlačený cesnak, aromatické bylinky.
Vložte mäso do marinády a nechajte pôsobiť 20 minút.
Kapustu nakrájame nadrobno, vložíme do formy a na vrch dáme kúsky mäsa.
Prelejte marinádou.
Syr nastrúhajte a zmiešame s uvareným vajcom, tiež nastrúhaným.
Pečieme v rúre 30 minút pri 180 stupňoch, vyberieme a navrch natrieme syr a vajce a pečieme ďalších 15 minút.
Hotovo! ?