500 gramov mäsa, kyslá smotana, kapusta a mám super obed. Nepoznám nikoho, komu by nechutilo

- Advertisement -

Tento recept patrí medzi naše najobľúbenejšie a ďakujeme zaňo pani Danici. Určite si ho skúste doma aj vy a neoľutujete.

  • kuracie prsia, 500 g;
  • kefír alebo kyslá smotana, 300 ml;
  • bazalka, korenie;
  • cesnak podľa chuti;
  • biela kapusta, 700 g;
  • syr, 50 g.

Proces varenia

Mäso umyjeme a osušíme papierovými utierkami

Po celom mäse robíme rezne – to umožní jeho dobré marinovanie.

Kefír trochu zahrejeme a rozpustíme korenie, soľ, korenie, pretlačený cesnak, aromatické bylinky.

- Advertisement -

Vložte mäso do marinády a nechajte pôsobiť 20 minút.

Kapustu nakrájame nadrobno, vložíme do formy a na vrch dáme kúsky mäsa.

Prelejte marinádou.

Syr nastrúhajte a zmiešame s uvareným vajcom, tiež nastrúhaným.

Pečieme v rúre 30 minút pri 180 stupňoch, vyberieme a navrch natrieme syr a vajce a pečieme ďalších 15 minút.

- Advertisement -

Hotovo! ?

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články