Ak máte v chladničke zvyšný tvaroh, použite ho na tieto vynikajúce slimáky!

- Advertisement -

Tieto koláče vám budú určite chutiť. Sú krásne nadýchané, mäkké a neskutočne voňavé.

Ingrediencie:

  • 200 ml mlieka
  • 4 PL cukru
  • Štipka soli
  • 1,5 ČL sušeného droždia
  • 1 vajíčko + 1 bielok
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 500 g hladkej múky

Na plnku:

  • 350 g tvarohu
  • 1 žĺtok
  • 2,5 PL cukru
  • Vanilka, štipka soli
  • 1 vajíčko na potretie

Postup

- Advertisement -

Mlieko zahrejte, kým nie je teplé a zmiešajte ho s cukrom a droždím. Nechajte odstáť 10 minút, aby sa kvasinky aktivovali.

Zmiešajte tvaroh so soľou a cukrom, podľa chuti pridajte vanilkový struk a žĺtok. Zmes vymiešajte dohladka.

Tip: ak je tvaroh tučný, najskôr ho vytlačte, aby sa počas pečenia nezačala plnka roztekať. Môžete pridať pár lyžíc krupice, potom náplň nebude taká tekutá.

Do mlieka s droždím pridajte vajce, bielok, rastlinný olej a všetko dôkladne premiešajte.

Po častiach prisypte preosiatu múku a vypracujte vláčne cesto. Prikryte ho a odložte na teplé miesto na 1 – 1,5 hodiny.

- Advertisement -

Cesto rozdeľte na 2 časti a každú rozvaľkajte na hrúbku asi 4 mm.

Každú vrstvu cesta potrite plnkou – rovnomerne ju naneste a zrolujte z nich hrubšiu roládu.

Na plech položte papier na pečenie.

Každú roládu nakrájajte na 6 – 8 kúskov a položte na plech, rezom nahor.

- Advertisement -

Pripravené slimáky potrite rozmiešaným vajíčkom, zakryte a nechajte ešte 10 minút pôsobiť.

Pečte asi 40 minút na 180 stupňoch.

Tvarohovú plnku môžete nahradiť inou, prípadne do tvarohu pridať sušené ovocie. Keď sú buchty vychladnuté, môžete ich ešte poliať roztopenou čokoládou.

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články