Aké chutné a lacné! Táto klobása je na jednotku a robíme ju každú nedeľu

- Advertisement -

Klobása z vody, múky a slaniny – skvelý recept, ktorý poznali už naše babičky.

Na prípravu potrebujete:

  • 300-400 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie, bylinky
  • 10 g vegety
  • 400 g múky
  • Približne 300 ml vody
  • 3 m bravčového čreva
  • Rastlinný olej

Postup

Vezmite bravčové črevo, zalejte ho vodou a pretrite ich rukami tak, aby zmäklo. Cez jeden otvor nalejte vodu a potom všetko sceďte. Zalejte ho čistou vodou a nechajte chvíľu pôsobiť.

- Advertisement -

Vezmite si slaninu (chrbtovú), nakrájajte ju na malé kocky a opečte na suchej panvici.

Pridajte cesnak a smažte ho pár minút, následne pridajte kocky cibule a smažte, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.

Pridajte soľ, všetky koreniny, bylinky, premiešajte a smažte pár minút.

Na základ klobásy vezmite múku a zmiešajte ju s vodou alebo mliekom – avšak mlieko trhá črevá, preto radšej použite vodu alebo ho zmiešajte s vodou.

Cesto by malo byť o niečo hustejšie ako na palacinky.

- Advertisement -

Pridajte ho do orestovanej zmesi a nechajte pôsobiť 5 minút.

Črevo naplňte výslednou plnkou, zviažte konce a previažte ich tak, aby mali klasický vzhľad klobás.

Vo veľkom hrnci priveďte vodu k varu, klobásy vložte do vody a po uvarení vyberte.

Následne ich rozložte na plech, prepichnite špáradlom a potrite rastlinným olejom.

- Advertisement -

Pečte v rúre na 180 stupňoch približne 25 minút.

Nasledujúci deň ich môžete ohriať v mikrovlnnej rúre alebo na panvici. Je vhodná teplá aj studená. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články