Klobása z vody, múky a slaniny – skvelý recept, ktorý poznali už naše babičky.
Na prípravu potrebujete:
- 300-400 g slaniny
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie, bylinky
- 10 g vegety
- 400 g múky
- Približne 300 ml vody
- 3 m bravčového čreva
- Rastlinný olej
Postup
Vezmite bravčové črevo, zalejte ho vodou a pretrite ich rukami tak, aby zmäklo. Cez jeden otvor nalejte vodu a potom všetko sceďte. Zalejte ho čistou vodou a nechajte chvíľu pôsobiť.
Vezmite si slaninu (chrbtovú), nakrájajte ju na malé kocky a opečte na suchej panvici.
Pridajte cesnak a smažte ho pár minút, následne pridajte kocky cibule a smažte, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.
Pridajte soľ, všetky koreniny, bylinky, premiešajte a smažte pár minút.
Na základ klobásy vezmite múku a zmiešajte ju s vodou alebo mliekom – avšak mlieko trhá črevá, preto radšej použite vodu alebo ho zmiešajte s vodou.
Cesto by malo byť o niečo hustejšie ako na palacinky.
Pridajte ho do orestovanej zmesi a nechajte pôsobiť 5 minút.
Črevo naplňte výslednou plnkou, zviažte konce a previažte ich tak, aby mali klasický vzhľad klobás.
Vo veľkom hrnci priveďte vodu k varu, klobásy vložte do vody a po uvarení vyberte.
Následne ich rozložte na plech, prepichnite špáradlom a potrite rastlinným olejom.
Pečte v rúre na 180 stupňoch približne 25 minút.
Nasledujúci deň ich môžete ohriať v mikrovlnnej rúre alebo na panvici. Je vhodná teplá aj studená. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: zdroj