Ako si pripravíte chutné a chrumkavé buchty? Potrebujete šálku jogurtu, syr a pár minút v rúre

- Advertisement -

Došlo vám pečivo? Pripravte si nadýchane žemličky doma! Ak aj vy milujete čerstvé, voňavé a chrumkajúce pečivo, vyskúšajte tento recept!

Ingrediencie:

60 ml vody

50 ml slnečnicového oleja

120 g jogurtu

- Advertisement -

1 vaječné bielko

350 g pšeničnej múky

1 lyžička prášku na pečenie

1 lyžička citrónovej šťavy

štipka cukru

- Advertisement -

1 lyžička soli

25 g mäkkého masla

vaječné žĺtko a olej  – na potretie žemlí

semienka napr sezamové, slnečnicové a iné

smotanový syr

- Advertisement -

bylinky podľa chuti

Postup: 

Do misky si vlejeme olej, vodu a jogurt. Pridáme bielko, citrónovú šťavu, cukor, soľ a všetko dôkladne vymiešame.

Pridáme prášok na pečenie a preosiatu múku. Vymiešame a potom pridáme maslo. Spracujeme hladké cesto bez hrudiek.

Masu necháme v mieske odpočívať asi 10 minút. Čerstvé alebo sušené bylinky nasekáme a premiešame so smotanovým syrom. Plnku môžeme prispôsobiť podľa chuti. Z odpočinutého cesta vytvarujeme rolku, ktorý rozdelíme na menšie časti. Následne každý kus rozvaľkáme na placku, ktorú narežeme do polovice a položíme naň kúsok pripravenej plnky.

Vyformujeme žemle a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyšľahané žĺtko vymiešame s olejom a potrieme žemličky. Posypeme ich sezamom a pečieme okolo 20 minút na 180 stupňoch.

Zdroj: kulinarnababcia.pl

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články