- Advertisement -
Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorú si pripravujeme veľmi často.
Chuť je naozaj výborná a garantujeme Vám, že jeden plech nebude určite stačiť.
My pripravujeme hneď dvojitú porciu a aj tak sa zje vždy ako prvý ?
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- Advertisement -
- 400 gramov polohrubej múky
- 1 vajce
- 250 gramov zmäknutého masla
- 100 gramov práškového alebo kryštálového cukru
- 2 lyžičky kakaového prášku
- 1 lyžicu kyslej smotany
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
Na krém budete potrebovať
- 2 balenia vanilkového pudingu v prášku
- 500 mililitrov mlieka
- 200 gramov práškového cukru
- 1 lyžičku vanilkového cukru,
- 500 mililitrov smotany na šľahanie
- 1 lyžicu kakaa
Ďalej:
- 400 mililitrov smotany na varenie
- maslové sušienky
- mliečnu čokoládu
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do misy pridajte polohrubú múku s kypriacim prášok, potom pridajte aj zmäknuté maslo, vajce, kakaový prášok, kyslú smotanu a cukor. Dôkladne suroviny premiešajte, aby sa prepojili, získate tak hladké a napoly tekuté cesto.
- K ruke si vezmite plech na pečenie a vypodložte ho papierom na pečenie. Pripravené cesto na korpus vlejte do plechu (s rozmermi asi 31 x 23 cm) a dajte do rúry piecť na približne 20 až 25 minút pri 180 stupňoch Celzia. Kým sa korpus upečie, môžete si začať chystať náplň.
- Mlieko vylejte do rajnice, pridajte k nemu cukor, pudingové prášky a priveďte do varu. Až začne zmes prebublávať, puding odstráňte z platne a nechajte vychladnúť. Do studenej pudingové hmoty potom vmiešajte vyšľahanú smotanu a vanilkový cukor. Výslednú zmes potom rozdeľte na dve časti o rovnakom množstve. Tú druhú ochuťte kakaom.
- Keď budete mať korpus vychladnutý, naneste rovnomerne po celom jeho povrchu všetok zhotovený vanilkový krém. Následne na krém naskladajte maslové sušienky. Na tie rozprestrite všetok kakaový krém. Z pol litra smotany si nakoniec ušľahajte tuhú šľahačku a rozprestrite na celom povrchu dezertu
- Zastrúhať šľahačku môžete bielou čokoládou a dobrota je na svete. Ideálne je, keď dezert dáte na pár hodín do chladničky vychladiť.
- Advertisement -