Dnes si ukážeme recept na mimoriadne chutné orechové rezy s ešte chutnejším krémom! Po tomto koláči si pooblizujete všetky prsty!
Prísady:
- 6 celých vajec
- 10 PL cukru
- 100 g pražených lieskových orechov
- 1 dcl olej
- 3 PL múka
- 1 prášok do pečiva
- 150 g práškového cukru
- 250g margarín
- 100 g roztopenej čokolády
- 50 g čokolády na strúhanie
- 300 ml smotana na šľahanie
- smeta fix
Postup:
Bielka vyšľaháme s 10 PL cukru na tuhý sneh, pridáme na hrubšie nasekané pražené lieskové oriešky a 1 dcl oleja, 3 PL múky a prášok do pečiva. Zmiešame a pečieme vo vyhriatej rúre na papieri na pečenie pri 180°C asi 20 minút do ružova. Necháme ochladnúť.
Smotanu vyšľaháme so smeta fix do tuha. Žĺtka vyšľaháme so 150g práškového cukru nad parou do zhustnutia, pridáme 100g roztopenej čokolády a vymiešame. Necháme ochladnúť. Vymiešame margarín do peny a zmiešame s vychladnutým krémom do hladka.
Hotový krém natrieme na vychladnutý orieškový plát.
Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.