Pripravte si neodolateľné cuketové placky plnené kuracím mäsom. Celý postup je mimoriadne jednoduchý a placky možno podávať na obed alebo aj večeru.
Čo na to potrebujete?
- 700 g cukety
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- kôpor, soľ, korenie
- 300 g kuracích pŕs
- korenie na mäso podľa vašich preferencií
- 1 pl rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 2-3 pl múky
Postup
Mäso nakrájajte na väčšie kúsky, naklepte ich pomocou tĺčika, ochuťte rastlinným olejom, soľou a korením.
Nechajte marinovať 30-60 minút.
Cukety nastrúhajte na hrubšie kúsky, osoľte a nechajte 10 minút odstáť. Následne z nej dôkladne vytlačte šťavu.
Cibuľu a mrkvu nastrúhajte na strúhadle, pridajte to do cuketovej zmesi, premiešajte.
Do tekvicovej hmoty pridajte vajcia, korenie, aromatické bylinky a zeleninu, premiešajte.
Pridajte múku a opäť premiešajte.
Na panvici si rozohrejte olej, polievkovou lyžicou rozotrite cuketovú zmes, vložte kúsok mäsa a opäť to prikryte cuketovou hmotou.
Panvicu zakryte pokrievkou a smažte na miernom ohni 3 až 5 minút, otočte a smažte, kým sa neupečú.
K hotovým plneným cuketovým plackám si môžete pripraviť omáčku z majonézy, horčice, cesnaku a kôpru a podávajte s novými zemiakmi.