Kto by to bol povedal, že existujú pečené dezerty, ktoré sa dajú pripraviť aj bez rúry? Toto neskutočne lahodné čokoládové suflé sa dá pripraviť len za 20 minút a na jeho prípravu potrebujete len hlboký hrniec.
Na výrobu potrebujete:
- 2 vajcia
- 140 g kryštálového cukru
- 80 ml rastlinného oleja
- 120 ml mlieka
- 180 g hladkej múky
- 20 gramov kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 5 gramov vanilkového cukru
- 2 lyžice vody
- 80 g čokolády
Postup
Hrnčeky vymastite trochou masla. Do každého hrnčeka nasypte 1 čajovú lyžičku cukru. Hrnčekom točte tak, aby bol cukor po stranách rovnomerne rozložený.
Vyšľahajte vajcia spolu s cukrom, aby ste vytvorili bielu nadýchanú hmotu.
Do výslednej zmesi pridajte rastlinný olej, mlieko, preosiatu múku, kakao, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
Zmiešajte ingrediencie pomocou mixéra, aby ste získali hladkú čokoládovú konzistenciu.
Do výslednej hmoty pridajte 2 lyžice vody.
Cesto prelejete do hrnčekov, približne 3/4 ich objemu.
Do každého hrnčeka vložte 2 kocky čokolády. Čokoládu nakoniec polejte 2 lyžicami cesta.
Zvyšný cukor odstráňte zo strán hrnčeka. Hrnčeky vložte do hlbokého hrnca a podlejte vriacou vodou, kým nedosiahne do stredu hrnčekov. Hrniec prikryte pokrievkou a umiestnite na mierny plameň. Dezert bude hotový za 10-11 minút.
Hotový dezert posypte krupicovým cukrom a podávajte ešte teplý!
Tento recept je skutočnou spásou pre tých, ktorí potrebujú rýchlo pripraviť niečo chutné ešte pred príchodom hostí.
Zdroj:youtube.com