Bravčová roláda v cibuľových šupkách skoro bez námahy. Celá rodina si ju zamilovala

- Advertisement -

Pripravte si lahodnú mäsovú roládu, ktorú si môžete dopriať nielen na obed ale aj ako predjedlo či raňajky.

Cibuľové šupky dodajú pokrmu prirodzenú sýtejšiu farbu. Mierne pikantná chuť a cesnaková aróma budú už len čerešničkou na torte.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového bôčiku
  • 1,5 hlávky cesnaku
  • 3 PL soli
  • 1 ČL papriky
  • 3-5 ks bobkového listu
  • 1,5 litra vody
  • 1 ČL mletých čili papričiek
  • 5-10 ks celého čierneho korenia

Postup

Opláchnite si šupku zo 7-9 cibúľ a vložte ich do hlbokého hrnca. Pridajte 2-3 bobkové listy, celé korenie, celý cesnak a 2 lyžice soli. Zalejte to vodou a postavte na plameň.

- Advertisement -

отвар из луковой шелухи

Mäso umyte a nakrájajte, aby vytvoril celistvý plochý kúsok. Potrite ho korením a soľou, naukladajte naň aj 2-3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na plátky.

свиная грудинка

Mäso stočte do pevnej rolády a zaviažte motúzom. Zasuňte pod neho zvyšné bobkové listy. Rolku ponorte do vriacej vody a varte 1,5-2 hodiny na miernom ohni.

отварной мясной рулет

- Advertisement -

Uvarenú mäsovú roládu nechajte vo vývare, kým úplne nevychladne, potom ju osušte a zabaľte do papiera na pečenie. Zaťažte ho a dajte na noc do chladničky. Po 8-12 hodinách môže byť roláda servírovaná.

Roládu môžete konzumovať ihneď po uvarení. Ale ak ho udržíte pod tlakom, bude pevnejšia a krájanie bude omnoho jednoduchšie. Oplatí sa čakať!

рулет из свиной грудинки

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články