Pripravte si lahodnú mäsovú roládu, ktorú si môžete dopriať nielen na obed ale aj ako predjedlo či raňajky.
Cibuľové šupky dodajú pokrmu prirodzenú sýtejšiu farbu. Mierne pikantná chuť a cesnaková aróma budú už len čerešničkou na torte.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového bôčiku
- 1,5 hlávky cesnaku
- 3 PL soli
- 1 ČL papriky
- 3-5 ks bobkového listu
- 1,5 litra vody
- 1 ČL mletých čili papričiek
- 5-10 ks celého čierneho korenia
Postup
Opláchnite si šupku zo 7-9 cibúľ a vložte ich do hlbokého hrnca. Pridajte 2-3 bobkové listy, celé korenie, celý cesnak a 2 lyžice soli. Zalejte to vodou a postavte na plameň.
Mäso umyte a nakrájajte, aby vytvoril celistvý plochý kúsok. Potrite ho korením a soľou, naukladajte naň aj 2-3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na plátky.
Mäso stočte do pevnej rolády a zaviažte motúzom. Zasuňte pod neho zvyšné bobkové listy. Rolku ponorte do vriacej vody a varte 1,5-2 hodiny na miernom ohni.
Uvarenú mäsovú roládu nechajte vo vývare, kým úplne nevychladne, potom ju osušte a zabaľte do papiera na pečenie. Zaťažte ho a dajte na noc do chladničky. Po 8-12 hodinách môže byť roláda servírovaná.
Roládu môžete konzumovať ihneď po uvarení. Ale ak ho udržíte pod tlakom, bude pevnejšia a krájanie bude omnoho jednoduchšie. Oplatí sa čakať!
Zdroj: zdroj