Takmer v každej domácnosti sa varí guľáš. Je to tradičné jedlo, ktoré chutí mnohým. Tento recept si odporúčame odložiť, lebo mäsko v guľáši sa vám bude rozplývať na jazyku.
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového mäsa
- soľ
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 3 ks bobkový list
- 6 ks nové korenie
Postup:
Najprv si pripravíme sklíčka, ktoré umyjeme a necháme postáť vo vriacej vode asi 5 minút. Následne pokrájame mäso na väčšie kúsky. Osolíme ho a okoreníme. Mäso natlačíme do sklíčok natesno. Pridáme bobkový list a niekoľko kusov nového korenia.
Ak guľáš pripravujeme do malých sklíčok, stačí ak pridáme len polovicu bobkového listu. Sklíčka prikryjeme alobalom a vložíme rúry predhriatej na 170 stupňov. Keď sa mäsko začne variť, znížime teplotu na 110 stupňov a varíme asi 2,5 hodiny.
Potom rúru vypneme a sklíčka v nej necháme asi polhodinu vychladnúť. Sklíčka môžeme následne uzavrieť vrchnákom a domáci guľáš je na svete.
Dobrú chuť
Zdroj: tesciowagotuje.pl