Bravčový guľáš v sklíčku? Lepší ste nejedli! TOTO POTEŠÍ KAŽDÉHO LABUŽNÍKA

- Advertisement -

Takmer v každej domácnosti sa varí guľáš. Je to tradičné jedlo, ktoré chutí mnohým. Tento recept si odporúčame odložiť, lebo mäsko v guľáši sa vám bude rozplývať na jazyku.

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • soľ
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 3 ks bobkový list
  • 6 ks nové korenie

Postup: 

Najprv si pripravíme sklíčka, ktoré umyjeme a necháme postáť vo vriacej vode asi 5 minút. Následne pokrájame mäso na väčšie kúsky. Osolíme ho a okoreníme. Mäso natlačíme do sklíčok natesno. Pridáme bobkový list a niekoľko kusov nového korenia.

- Advertisement -

Ak guľáš pripravujeme do malých sklíčok, stačí ak pridáme len polovicu bobkového listu. Sklíčka prikryjeme alobalom a vložíme rúry predhriatej na 170 stupňov. Keď sa mäsko začne variť, znížime teplotu na 110 stupňov a varíme asi 2,5 hodiny.

Potom rúru vypneme a sklíčka v nej necháme asi polhodinu vychladnúť. Sklíčka môžeme následne uzavrieť vrchnákom a domáci guľáš je na svete.

- Advertisement -

Dobrú chuť

Zdroj: tesciowagotuje.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články