Buchty so zakysanou smotanou. Chutnejšie a cenovo dostupnejšie ako polotovar z obchodu

- Advertisement -

Podľa tohto receptu pripravíte veľmi vydarené žemle. Majú veľa náplne a málo cesta. ⠀

Ingrediencie: 1:

  • 225 ml mlieka
  • 7 g sušeného droždia
  • 3 PL cukru
  • 45 g masla
  • štipka soli
  • ~400 g múky

Plnka:

300 g kyslej smotany

50 g cukru

3 lyžičky škrobu

1 žĺtok + 1 PL mlieka

- Advertisement -

Príprava: 1:

Rozpustite cukor a droždie v teplom mlieku, prikryte utierkou a nechajte 5 minút odstáť. Pridáme rozpustené maslo, soľ, múku a vypracujeme mäkké pružné cesto (múku pridávame postupne, začíname s 350 g). Prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste 40 minút.

⠀Cesto rozdeľte na 10 častí. Každú z nich vyvaľkajte na guľu a položte na plech pokrytý pergamenom vo vzájomnej vzdialenosti. Pomocou pohára namočeného v múke urobte priehlbinu. Okraje potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom. Na plnku dáme kyslú smotanu (pripravíme si ju vopred zmiešaním kyslej smotany, cukru a škrobu).

⠀Peč v rúre vyhriatej na 200 stupňov ~20 minút dozlatista.

Je hotový! Vychutnajte si ho!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články