Tento dezert si môžete urobiť, ako bodku za skvelý rodinným obedom, je ľahký, rýchlo sa pripravuje, je osviežujúci a lahodný. Ak sa nám nechce piecť, môžeme použiť detské piškóty.
Suroviny:
- 6 vajec
- 5 lyžíc cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice nesladeného kakaa
- pol lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
Z bielok a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 35 minút. Necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a nakrájame na malé kocky. Kocky dáme do 6-8 pohárov.
Plnka:
- 50 dkg odkôstkovaných sterilizovaných čerešni
- 1 dl kyslá čerešňová šťava
- rumová aróma
- 5 dl smotana na šľahanie
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 baličky smeta fix
- 5 dkg strúhaná čokoláda
Smotanu vyšľaháme a cukrom a so smeta fix do tuha. Rumovú arómu zmiešame s čerešňovou šťavou a polejeme piškótové kocky v pohároch. Na to naukladáme odkôstkované čerešne a nato dáme vyšľahanú šľahačku, potom dáme opäť piškótu, pokvapkáme čerešňovou šťavou, čerešne a šľahačku, takto pokračujeme, kým minieme všetky suroviny. Na vrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny.