Tento recept je vhodný na akúkoľvek príležitosť. Pečivo bude mäkučké, voňavé, chutné a ich originálným tvarom prekvapíte aj svojich blízkych.
Potrebujete:
- 400g polohrubej múky
- 1 lyžička sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 250ml mlieka
- 1 žĺtok
- 1/2 lyžičky soli
- 50g masla
- 2 lyžice oleja
- Bylinky podľa chuti
Postup:
Droždie zmiešajte s preosiatou múkou, pridajte teplé mlieko, soľ, cukor a rastlinný olej. Všetko premiešajte a vymieste si cesto. Misku s cestom umiestnite na teplé miesto po dobu 30 minút.
Počas toho prejdite na plnku. Do zmäknutému maslu pridajte nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a premiešajte.
Z cesta si vyformujte podlhovastejší pás, ktorý narežte na niekoľko kúskov a vyvaľkajte z nich menšie placky, ktoré v strede naplníte plnkou. Preložte ich na dve polovice a vložte do plechu alebo košíčkov na muffiny po 2-3 kusy v jednom.
Vrch potrite žĺtkom, vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 20-25 minút.
Skvelá alternatíva namiesto obyčajného pečiva! Dobrú chuť!
zdroj: .