Cesto som naliala okolo fľaše a urobila som najlepšiu nepečenú tortu. Toto robia drahí šéfkuchári

- Advertisement -

S trochou kreativity je možné prekvapiť aj profesionálnych cukrárov. Použitím dostupných produktov je možné pripraviť pekný a nezvyčajný ovocný koláč bez pečenia. Na plnky môžete použiť rôzne druhy bobuľovitého ovocia.

Pripravíte si tak vynikajúci dezert, vychutnáte si bohatosť chuti a dokonalý vzhľad. Ak sa rozhodnete potešiť rodinných príslušníkov alebo prekvapiť hostí, nezabudnite, že takáto torta bude potrebovať na stuhnutie najmenej 3 hodiny.

Вкусное дело

 

Ingrediencie

- Advertisement -
  • 300 g ovsených sušienok
  • 140 g masla
  • 750 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 1 vanilkový struk
  • 10 g škrobu
  • 10 plátkov želatíny (alebo 5 čl)
  • 1-2 hrsti malín
  • 3-4 ks kiwi
  • 1 mango
  • Niekoľko lístkov mäty

Ďalšie pomôcky

  • malé plastové fľaše – 6 ks
  • forma na koláč s odnímateľným dnom
  • kancelárska spinka alebo kus drôtu

Postup

Ovesné sušienky premieňajte rozdrvte na čo najmenšie kúsky, skombinujte ich s rozpusteným maslom a dobre premiešajte.

Вкусное дело

- Advertisement -

Výslednú zmes rovnomerne popritláčajte na dno formy.

Вкусное дело

Zmiešajte si cukor so žĺtkami, mliekom a škrobom, všetko dobre premiešajte a položte na sporák. Priveďte k varu a neustále miešajte. Po tom, ako vám zmes začne vrieť, nechajte ju variť ďalšie 1-2 minúty, kým nezhustne. Vypnite plameň, pridajte želatínu a miešajte, kým sa želatína úplne nerozpustí. Odstavte hrniec nabok a nechajte vychladnúť.

- Advertisement -

Вкусное дело

Odrežte, prípadne si vystrihnite spodok fliaš – približná výška odrezaných kúskov je 5 cm.

Вкусное дело

V tejto fáze môžete do každého dna fľaše vytvoriť malý otvor pomocou zohriatej spinky alebo drôtu (použite zapaľovač prípadne zápalky). Výrazne vám to uľahčí prácu.

Вкусное дело

Na dno koláčovej formy nalejte malé množstvo želatínovej zmesi, malo by to stačiť na zakrytie sušienok. Následne vložte plastové fľaše s dnom nahor a vylejte aj zvyšok želatínovej zmesi. Formu na pečenie vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny, pokojne aj na celú noc.

Вкусное дело

Kancelársku spinku vložte do vytvorených otvorov fliaš a opatrne ich vytiahnite jednu po druhej.

Вкусное дело

Prázdny priestor následne vyplňte ovocným pyré.

Вкусное дело

Вкусное дело

Vrch pyré môžete ozdobiť kúskami čerstvého alebo mrazeného ovocia. V našom prípade to je mango, kiwi a maliny.

Вкусное дело

Nemá zmysel čakať dlhšie. Dezert je pripravený, stačí ho už len nakrájať a servírovať. Prajeme vám dobrú chuť!

Вкусное дело

 

Prikladáme aj video, kde budete môcť vidieť detailnejší postup…

 

zdroj: Вкусное дело

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články