Chrumkavé kuracie rezne plnené bylinkovou plnkou. Doma si všetci pýtajú dupľu

- Advertisement -

Nie je potrebné žiadne klepanie, rolovanie či obavy z toho, že by vám plnka mohla vytiecť. Chuťovo získate takmer podobné jedlo, ako vyprážané rezne, s tým rozdielom, že budú plnené lahodnou plnkou.

Príprava

1 ks väčších kuracích pŕs rozrežte pozdĺžne tak, aby ste získali dve rovnaké polovice.

- Advertisement -

Tieto kúsky následne opatrne prerežte a vytvorte si kapsičky, do ktorých budete neskôr dávať plnku. Dajte si pozor, aby ste neurobili dieru, inak vám plnka bude vytekať.

Plnka

  • V miske si rozmiešajte maslo (120 gramov), 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného kôpru a petržlenovej vňati, 1/3 lyžičky soli, podľa chuti môžete pridať čierne korenie.

Naplňte si mäso a jemne ho pozatláčajte rukou, aby sa plnka rovnomerne rozmiestnila.

- Advertisement -

Zopakujte to pri všetkých kúskoch mäsa.

Všetko následne okoreňte a osoľte.

Každý kúsok mäsa obaľte z oboch strán v múke.

- Advertisement -

Namočte to do vyšľahaných vajíčok a obaľte v strúhanke.

Osmažte to na oleji z každej strany na strednom plameni asi 5 minút.

Hotovo – servírujte a posypte čerstvými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zdroj: souspark.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články