Ak rozmýšľate nad niečím rýchlym, tak fazuľová polievka nie je najlepším výberom.
Hlavne ak si chcete pripraviť poctivý údený vývar a v polievke chcete mať údené rebrá alebo napríklad také koleno.
Postup:
1.) Deň pred prípravou polievky si namočte fazuľu v studenej vode a nechajte ju tak celú noc.
2.) Na bravčovej masti si osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte mrkvu a na kolieska nakrájanú klobásu.
3.) Všetko spolu restujte asi 10 minút. Zalejte 2l vody alebo vývarom a pridajte fazuľu, údené rebro, zemiaky a červenú papriku.
4.) Trochu okoreňte a pridajte aj bobkový list. Varíme kým všetko nezmäkne.
5.) Keď je fazuľa uvarená takmer úplne, pridajte petržlenovú vňať.
6.) Uverené rebrá vyberte, oberte z nich mäso a to potom primiešajte naspäť do polievky.
7.) Množstvo vody alebo vývaru záleží od toho, či chcete mať polievku hustejšiu alebo redšiu.
8.) Na záver povarte ešte približne 15 minút aby všetko zmäklo a chute sa spojili. Podľa potreby dosoľte a dokoreňte. Prajeme dobrú chuť.