Chutná, voňavá a šťavnatá krkovička podľa tohto receptu je vhodná na bežný deň, aj na slávnostný stôl. Keď ju nakrájate na tenké plátky, bude hviezdou obložených mís!
Potrebujeme:
1 200 g bravčovej krkovičky
3 l vody
100 g cibuľových šupiek
2 – 3 PL soli
cesnak, bobkový list, čierne mleté korenie
Postup:
1. Všetky koreniny zmiešame a môžeme pridať aj ďalšie podľa chuti.
2. Mäso si umyjeme a osušíme papierovými utierkami.
3. Zoberieme si niť, mäso ňou zviažeme a uložíme ho do hrnca.
4. Pridáme vodu, soľ, korenie, cesnak, bobkové listy a všetky koreniny, spolu s cibuľovými šupkami.
5. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme asi 1 hodinu a 40 minút.
6. Mäso vo vývare necháme vychladnúť, potom ho vyberieme a osušíme papierovými utierkami.
7. Cesnak si prelisujeme, opäť pridáme koreniny podľa chuti, bylinky a celé mäso rovnomerne potrieme.
8. Zabalíme ho do papiera na pečenie a odložíme na noc do chladničky.
9. Na druhý deň môžeme nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!