Chutná šťavnatá krkovička, ktorá bude hviezdou obložených mís! NEMUSÍTE ZAPNÚŤ ANI RÚRU

- Advertisement -

Chutná, voňavá a šťavnatá krkovička podľa tohto receptu je vhodná na bežný deň, aj na slávnostný stôl. Keď ju nakrájate na tenké plátky, bude hviezdou obložených mís!

Potrebujeme:
1 200 g bravčovej krkovičky

3 l vody

100 g cibuľových šupiek

2 – 3 PL soli

- Advertisement -

cesnak, bobkový list, čierne mleté korenie

Postup:
1. Všetky koreniny zmiešame a môžeme pridať aj ďalšie podľa chuti.

2. Mäso si umyjeme a osušíme papierovými utierkami.

3. Zoberieme si niť, mäso ňou zviažeme a uložíme ho do hrnca.


4. Pridáme vodu, soľ, korenie, cesnak, bobkové listy a všetky koreniny, spolu s cibuľovými šupkami.

- Advertisement -


5. Privedieme do varu, znížime teplotu a dusíme asi 1 hodinu a 40 minút.


6. Mäso vo vývare necháme vychladnúť, potom ho vyberieme a osušíme papierovými utierkami.

7. Cesnak si prelisujeme, opäť pridáme koreniny podľa chuti, bylinky a celé mäso rovnomerne potrieme.

8. Zabalíme ho do papiera na pečenie a odložíme na noc do chladničky.

- Advertisement -


9. Na druhý deň môžeme nakrájať a podávať.


Dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články