Táto pizza osloví všetkých milovníkov zemiakov. Základ produktu sa pripravuje zo zemiakov. Múka sa v tomto recepte nepoužíva a rúra nie je potrebná. Iba pol hodiny a je pripravená veľmi chutná pizza!
Ak ste takú nezvyčajnú pizzu nevyskúšali, rýchlo začnite variť. Ako vždy si môžete vziať akúkoľvek náplň podľa svojich predstáv, ale v tejto verzii máme klasiku – klobásu a paradajky. Pizza sa ukazuje ako veľmi šťavnatá, vydatná a chutná.
Potrebujeme:
Dve vajcia;
2-3 zemiaky;
Párky podľa vášho vkusu;
2-3 paradajky;
Syr podľa vašej chuti;
Slnečnicový olej bez zápachu;
Soľ, korenie, korenie podľa vašej chuti.
Postup:
Začať, olúpať a umyť zemiaky. Nakrájajte ju na tenké tyčinky alebo trieť strúhadlo s veľkými otvormi.
Nalejte olej na panvicu, zohrejte a dajte zemiaky rovnomerne rozložené na dne. Zakryte vekom a opečte na miernom ohni 10 minút.
V tomto okamihu môžete urobiť plnku. Paradajky sa umyjú a nakrájajú, syr sa trie a klobása sa nakrája.
Rozdeľte vajcia do misy, soľ, korenie, dobre premiešajte a prelejte zemiaky. Prikryte a opečte ďalších pár minút.
Dosku na zemiaky otočte tanierom na druhú stranu.
Teraz roztiahnite plnku z paradajok a párkov. Posypte syrom, znovu prikryte a varte ďalších 10 minút.
Ak chcete, aby základňa obsahovala chutnú kôrku, potom 3-4 minúty pred koncom varenia mierne zvýšte teplotu a odstráňte veko.
Hotovú pizzu preneste na tanier, posypte čerstvými bylinkami a podávajte. Dobrú chuť!