Ingrediencie
- bravčové a hovädzie mäso v rovnakom množstve
- bochník chleba na 1 kg mäsa v kuse
- 1-2 ks cibule
- soľ, korenie
- múka alebo strúhanka
Postup
Mäso pomeľte 2x, aby fašírky boli ešte jemnejšie.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte na panvici. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s mletým mäsom.
Mleté mäso ochuťte soľou a korením.
Dajte ho na noc do chladničky, aby bolo dobre marinované.
Bochník namočte, vytlačte z neho tekutinu a pridajte ho k mletému mäsu.
Tip: bochník je možné rozmixovať mixérom, aby bola zmes jemnejšia.
Vytvorte si fašírky a obaľte ich v múke, vajíčkach a strúhanke.
Smažte z oboch strán do zlatista, môžete ich trochu podusiť pod pokrievkou.
Fašírky sú aromatické, chutné a veľmi šťavnaté. Ak máte radi výraznejšie chute, môžete pridať cesnak.
Podávajte ich zemiakovou kašou a šalátom z čerstvej zeleniny.
Zdroj: souspark.ru