Chutné pudingové slimáky podľa slovenského receptu. TENTO RECEPT MÁM DOMA NA CHLADNIČKE

- Advertisement -

Chcete chutný zákusok ku kávičke? Urobte si domáce pudingové slimáky podľa receptu od pani Milky

Cesto :
60 dkg polohrubej múky
60 dkg hladkej múky
2 kocky droždia
6 PL cukru
1 ČL soli
1 PL octu
12 dkg masla
2 vajcia
7 dl mlieka
Plnka:
1 liter mlieka
6 PL cukru
hrsť hrozienok
2 vanilkové pudingy
1 ČL vrchovatú hladkej múky
2 vanilky
Na potretie slimákov:
1 dl teplej vody
2 vanilky

Na posypanie sekané mandle alebo sezam.

Postup:
V osladenom mlieku uvaríme hustý puding. / mlieko, cukor, pudingy a múka/. Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme ho vychladiť. Lepšie sa s ním pracuje.
Pripravíme si kvások a necháme ho vzísť.

- Advertisement -


Pripravíme tiež jemné kysnuté cesto. Kým vykysne, puding nám vychladne. Premiešame klasicky múky so soľou, pridáme cukor, vzídené droždie, vlažné mlieko, vajcia, ocot a maslo.

Dobre vypracujeme, aby sa cesto nelepilo a necháme ho asi hodinu kysnúť.
Cesto potom rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a potrieme pudingom. Nie celkom do konca. Na puding nasypeme hrozienka.Ja som nedávala, lebo deti hrozienka nemusia.
Cesto zavinieme ako roládu.


Nožom nakrájame na 2-3 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier. Necháme aspoň desať minút podkysnúť. Medzitým rozohrejeme rúru na 180 stupňov.Slimáky potrieme sladkou vodou a posypeme mandľami.


Plechy vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút. Kým zvrchu nechytia peknú farbu. Z tejto dávky vyjde asi 48 kusov.
Pudingové slimáky sú mäkké a šťavnaté. Ak sa vám zdá veľa, urobte si z polovičnej dávky.
Dobrú chuť.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články