Dnes taký slávnostný kvetnonedeľný obed REZNE POD PERINOU. Za tento recept ďakujeme Pani Milke Raganovej. Urobte si ho doma aj vy
1,2 kg bravčové kare
20 dkg údený strúhaný syr, alebo plátky
2 nožičky údenej klobásy
4 ks nakrájanej cibule
4 strúčiky cesnaku
1 smotana na varenie
rasca, tymián,soľ, korenie, horčica, červená paprikaPostup:
Syr nastrúhame na hrubo, ja som dávala plátky, rezne naklepeme, klobásu šikmo narežeme na kolieska, cibuľu narežeme na kolieska, cesnak tiež na kolieska.
Na dno pekáča rozotrieme olej, asi 1 a pol dl.
Poukladáme rezne, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, tymianom, potrieme horčicou, poukladáme klobásku a posypeme 1/2 syra, alebo poukladáme plátky.
Potom uložíme cibuľu, cesnak a zasypeme druhou polovicou syra, alebo znovu uložíme plátky, alebo striedame…
Všetko zalejeme celou smotanou na varenie, jemne posypeme červenou paprikou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200°asi 30 minút.
Potom alobal odstránime a ešte pol hodiny zapekáme pri 180°.
Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.
Ak by bolo treba podliať podlievame vývarom…
Páčil sa vám článok a dozvedeli ste sa niečo nové? Potom ho zdieľajte a podporte lajkom.
Napíšte nám komentár na Facebook! Vaše názor je veľmi dôležitý.