Cibuľa, zemiaky a mlieko. Z tohto bol najlacnejší obedík pre celú rodinu

- Advertisement -

Ak milujete zemiaky tak ako ja, tak neustále hľadáte nové recepty na ich prípravu.

Tento recept je veľmi chutný a má originálny vzhľad.

Preto sa dá pripraviť nielen na rodinnú večeru, ale aj na sviatočný stôl.

Potrebujeme: 1 kg zemiakov

Dve alebo tri cibule

- Advertisement -

50-60 g masla

350-400 ml mlieka

Jedna čajová lyžička provensálskych bylín

Paprika Soľ Korenie podľa chuti

Postup:

- Advertisement -

Ošúpte zemiaky a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Vezmite panvicu alebo formu a vymastite ju olejom. Zemiaky rozložte do vrstiev striedavo s cibuľou. Do každej vrstvy pridajte soľ, korenie a posypte provensálskymi bylinkami.

Poslednou vrstvou by mali byť zemiaky – ale najskôr zemiaky zalejeme mliekom, až potom uložíme poslednú vrstvu. Najprv si teda uvaríme mlieko a zalejeme ním zemiaky.

Potom poukladajte poslednú vrstvu zemiakov, namažte ich rozpusteným maslom, soľou, korením a bylinkami. Pekáč alebo formu prikryte alobalom. Vložte do rúry vyhriatej na 200-220 °.

Doba pečenia – 40-45 minút. Potom odstráňte fóliu, znížte teplotu na 180 ° a zemiaky pečte ďalších 40 minút.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články