Piškóta:
4 veľké vajcia
4 lyžice hladkej múky
2 lyžice zemiakového škrobu
1 lyžica kakaa
5 lyžíc cukru
0,5 lyžičky prášku na pečenie
1 lyžička vanilinového cukru
štipka soli
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor a vanilinový cukor. Do masy pridávame postupne po jednom bielku, preosiatu múku s práškom na pečenie, škrobom a kakaom.
Všetko vymiešame a nalejeme do formy o priemere 28 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov okolo 10-12 minút.
Vychladnutú piškótu prekrojíme na 2 časti a pohárom, v ktorom budeme dezert podávať vykrajujeme z piškóty krúžky.
Masa z mascarpone:
250 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžičky vanilinového cukru
Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme mascarpone a poriadne vymiešame.
Masa citrónová:
3 poháre vody
šťava z 3 citrónov spolu s nastrúhanou kôrou
¾ pohára cukru
2 vanilkové pudingy
Dve poháre vody uvaríme s cukrom a citrónovou šťavou a kôrou. Jeden pohár vody rozmiešame s pudingom a vlejeme ho do vody s citrónovou šťavou. Uvarený puding necháme vychladnúť.
POSTUP:
V pohári ukladáme na striedačku masu citrónovú, vykrojenú piškótu a masu z mascarpone. Dezert možno pripraviť aj vo forme koláčikov, kedy medzi 2 piškóty ukladáme masu citrónovu a mascarpone.
Želáme vám dobrú chuť 🙂
Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi
Chcete vidieť viac takých receptov? Dajte LIKE na našu Facebookobu stránku. Ďakujeme
Zdroj: smakiweroniki.pl