- Advertisement -
Čokoládový piškótový koláč, ktorý zvládne každý, sa stane obľúbeným dezertom vašej rodiny. Stačí, ak budete postupovať podľa nasledujúcich krokov.
Ingrediencie:
- 8 vajec
- 3 PL cukru
- Štipka soli
- 130 g hladkej múky
- 2 PL kakaa
- 560 ml mlieka
- 250 g práškového cukru
- 20 g vanilkového cukru
- 250 g masla
- 150 g tmavej čokolády
Príprava:
- V hlbokej miske si vyšľahajte 6 žĺtkov s cukrom. V ďalšej miske si rozšľahajte 6 bielkov so soľou, aby ste získali nadýchanú hmotu. Vareškou vmiešajte sneh k žĺtkom. Pridajte preosiatu múku (100 g), kakao a premiešajte.
- Obdĺžnikovú formu s rozmermi 30×40 cm vysteľte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a vložte ho do rúry na 180 stupňov a pečte 20 – 25 minút.
- Advertisement -
- Pripravte krém. V malom hrnci si zľahka rozšľahajte 2 vajcia s 30 g múky. Zalejte to vychladeným mliekom (500 ml) a položte to na stredný plameň. Za stáleho miešania čakajte, kým zmes nezhustne. Odstráňte hrniec z plameňa, prikryte to potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.
- 220 g zmäknutého masla rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pokračujte v šľahaní a po častiach pridávajte vychladenú mliečno-vaječnú hmotu. Výsledný krém natrite na vychladnutý čokoládový korpus.
- Pripravte polevu. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Prilejte mlieko a pridajte maslo. Výslednú polevu nalejte na vrstvu krému.
- Dezert odložte do chladničky minimálne na 4 hodiny. Potom ho nakrájajte na kocky alebo obdĺžniky. Ak chcete dosiahnuť čistý rez, nôž si po každom reze nemočte do vody.
Želáme Vám dobrú chuť
- Advertisement -
Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.
Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň
Zdroj: otozh.com.ua
- Advertisement -