Šalát vinegret pozná takmer každá gazdinka ruskej domácnosti. Pri výbere ingrediencií je všetko jasné: zemiaky, repa, mrkva, cibuľa a hrášok.
Názory sa menia v prípade kyslých uhoriek, tie sa často nahrádzajú aj kyslou kapustou.
Ak sa stane, že nebudete mať doma hrášok, pokojne ho môžete vymeniť za fazuľu alebo kukuricu z konzervy. Výsledok poteší nielen vás, ale aj celú vašu rodinu.
Bežná príprava šalátu však trvá pomerne dlho, keďže už len samotnú repu je nutné nechať variť približne 1 hodinu. My vám ponúkame rýchlejšiu formu prípravy, v ktorej si zeleninu uvaríte v priebehu 3 minút a počas toho si stihnete narezať zvyšné ingrediencie.
Potrebujete
- 1-2 ks cvikly
- 3 ks zemiakov
- 3 ks kyslých uhoriek
- 1 väčšia mrkva
- 1 cibuľa
- 300 g hrášku
- 3 pl slnečnicového oleja
- 150 ml vody
- Soľ
- Čierne korenie
Postup
- Cviklu, zemiaky a mrkvu si očistite a narežte na kocky.
- Červenú repu následne vložte do hrnca, rovnomerne ju zarovnajte, polejte trochou oleja a premiešajte. Toto je prvá vrstva.
- Druhá vrstva pozostáva zo surovej mrkvy. Tretiu zakončujú kocky zemiakov.
- Teraz do hrnca prilejte vodu. Zakryte ho alobalovou fóliou a následne aj pokrievkou, aby ste zaistili kompletnú vzduchotesnosť.
- Plameň zapnite na maximum. V momente, keď začne voda vrieť, počkajte presne 3 minúty. Oheň vypnite a obsah hrnca nechajte vyhladiť pod uzatvorenou pokrievkou.
- Teraz si nakrájajte cibuľu a nakladané uhorky, otvorte si plechovku konzervovaného hrášku, a zbavte ho tekutiny.
- Všetky ingrediencie zmiešajte dokopy, ochuťte soľou, čiernym korením a cukrom. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru