Dajte si do sklíčka uhorky, paradajky a papriky. Skvelá zásoba zdravej zeleniny na zimu. Robím ich z dvojitej dávky.

- Advertisement -

Ak nestíhate spracuvávať zeleninu, máme pre vás skvelý recept na jej uskladnenie na studenú zimu. Takto sa z vlastnej zeleniny budete tešiť celý rok!

Potrebujeme:

2,5 kg paradajok

1 kg uhoriek

700 g červenej papriky

- Advertisement -

800 g cibule

1 hlávka cesnaku

40 g petržlenovej vňate

40 g kôpru

40 g bazalky

- Advertisement -

2 lyžice soli

150 ml rastlinného oleja

1 lyžica cukru a octu na litrové sklíčko

Postup: 

Uhorky namočíme do studenej vody na 3-4 hodiny. Paradajky a papriku umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Z uhoriek odrežeme tvrdé stopky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polmesiačiky. Všetku zeleninu vložíme do misky.

- Advertisement -

Cesnak ošúpeme a posekáme na malé kúsky. Pridáme aj posekané bylinky. Zeleninu osolíme, zalejeme olejom, premiešame a necháme postáť asi na 30 minút. Keď zelenina pustí šťavu, rovnomerne ju natlačíme do sklíčok a rovnomerne do nich rozlejeme vypustenú šťavu.

Zaváraninové sklíčka uzavrieme, vložíme do hrnca v ktorom je na dne umiestnená bavlnená handrička a vlejeme také množstvo vody aby siahala do polovice sklíčok. Necháme vrieť okolo 35-40 minút. Na záver sklíčka otvoríme a do každého vysypeme lyžicu cukru a vlejeme lyžicu octu. Sklíčka dôkladne zavrieme, otočíme dnom nahor a necháme vychladnúť.

Zdroj: kulinarnababcia.pl

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články